Lucía Costa, una jove de 19 anys que va perdre la vida després d'un incendi a un bar de San Miguel (Argentina)

Lucía, la jove de 19 anys morta per una negligència en un bar on estava amb amics

La família ha interposat una denúncia contra l'amo de l'establiment

Tragèdia inesperada el que va ocórrer a un bar d’Argentina aquesta setmana. Lucía Costa, una jove de 19 anys, ha mort després que una estufa de l’establiment s’incendiés i provoqués ferides i cremades de gravetat.

Els fets van tenir lloc aquest divendres al bar Zar Burguers de San Miguel, una ciutat d’Argentina. Lucía Costa havia acudit allà amb uns amics quan una estufa del bar va propiciar una forta flama que va envoltar completament la jove.

Els vídeos i testimonis de la tragèdia

El mitjà llatinoamericà ‘Baires News’ va entrevistar el cap del bar, qüestionant en tot moment quin va ser l’error que va propiciar aquest fatal incendi. «No va passar res. O sigui, sí que va passar...», explicava amb nerviositat.

Segons explica l’amo de l’establiment, un grup de joves –entre els quals es trobava la jove víctima mortal- van començar a jugar amb els pots d’alcohol que servien per prevenir-se contra el coronavirus. En un d’aquells moments jugant, un d’ells va arribar a l’estufa que allà es trobava i la flama va ser instantània. Segons explica l’amo, només una clienta i una de les cambreres van resultar ferides i l’establiment es troba en perfectes condicions.  

La realitat, però, és ben diferent. La jove que va perdre la vida no va ser l’única afectada, ja que vuit persones més van resultar ferides. A un vídeo compartit a les xarxes pel mitjà ‘Baires News’ es poden veure les imatges del moment exacte on comença l’incendi. El vídeo mostra com els clients van sortir corrents espantats després que comencés la potent flama.

Les dues versions sobre l'origen de l'incendi

Lucía Costa era una jove de 19 anys molt simpàtica i educada, segons confirmen les persones més properes a elles. El seu somni era treballar com a esteticista i mudar-se a la Patagònia a començar una nova vida. Octavio, un dels seus millors amics, ha explicat al mitjà ‘Infobae’ com era la seva amiga Lucía: «Era presumida, bonica, es preocupava molt per ella mateixa. Era una diva. Tenia molts amics, era un sol i tenia un cor d’or. No entenc per què li ha passat això, no és just».

Per la seva banda, la seva mare denuncia que la solució no arribés més aviat per ajudar la seva filla: «No es mereixia això, tenia tota una vida al davant», es lamenta. Lorena, la progenitora, explica que la seva filla va estar més de 20 minuts a l’interior del local entre flames i podria haver-se salvat si algú l’hagués atès abans. «Ajudava a tothom, amb tan sols 19 anys mira tot el que ha fet i el que hagués pogut fer, però ja no està amb nosaltres», plora la seva mare.

La família de Lucía ha interposat una denúncia contra l’amo del local, ja que la versió que comparteix no és del tot fiable per als familiars de la víctima. Segons la seva versió, una de les cambreres estava intentant canviar el recàrrec de l’estufa amb un bidó d’alcohol de cinc litres i, en un descuit, el líquid va caure sobre el calefactor. Aquesta versió desmuntaria la de l’amo, on assegura que van ser Lucía i els seus amics qui van provocar l’explosió que va acabar amb la vida de la jove.