Mor un jove de 26 anys per meningitis a Lleida

El Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida, ja ha posat en marxa totes les mesures preventives adients per a les persones més properes entorn de la víctima

Un jove de 26 anys de Torregrossa ha mort a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida després d'ingressar aquesta setmana per una meningitis.  Segons ha avançat el diari Segre, la mort del jove es va produir a causa d'una sèpsia per meningococ i, malgrat les assistències mèdiques, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Tanmateix el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida, ja ha posat en marxa totes les mesures preventives adients per a les persones més properes entorn de la víctima.  D'aquesta forma, expliquen, es pretén evitar possibles nous brots de la malaltia. Concretament, aquest tipus de tractament consta en l'administració del fàrmac conegut com a quimioprofilazi amb rifampicina.

Una nena d'onze mesos del Pla d'Urgell va morir l'any passat pel mateix motiu

Aquest no és el primer cas de mort per meningitis a Lleida. De fet, el febrer de l'any passat una nena d’onze mesos d’edat de la comarca del Pla d'Urgell va morir també per meningitis a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Fonts del Departament de Salut van informar en el seu moment que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida «ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn» més proper del nadó, que vivia a Golmés però anava a la llar d’infants a Mollerussa. La mort es va produir el divendres 9 de febrer, segons les mateixes fonts, «per sèpsis pneumocòccica».

Segons informa el Canal Salut, la meningitis o malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se'n produeixen casos durant tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot (presentació de dos o més casos relacionats), sobretot en familiars convivents i escoles. En aquest cas, Salut considerà que es tractaria d'un cas aïllat. Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat encara que és més freqüent en nens d'entre un i cinc anys.

Una nena amb totes les vacunes en regla

La nena d'11 mesos de Golmés que va morir l'any passat a causa d'una meningitistenia totes les vacunes en regla, segons va confirmar en el seu moment a LleidaDiari.cat el responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida, Pere Godoy. Així mateix, des de Salut van assegurar que, un cop va haver-hi sospites i es va confirmar el cas d'infecció,  es va posar en marxa tot el protocol de tractament preventiu en el cercle més íntim de la menor, així com a l'escola bressol de Mollerussa a la qual acudia.

Recordem que la Meningitis és una malaltia que afecta el sistema nerviós central, concretament al teixit que recobreix el cervell. Segons explica 'Viviendo la Salud', l'any 2015 es van identificar al voltant de nou milions de casos d'aquesta malaltia al voltant del món, dels quals 400.000 han estat mortals.