Mor un esquiador atrapat per una allau de neu a Baqueira-Beret

L'home ha estat traslladat a l'Hospital de Vielha en estat greu i poc després s'ha certificat la seva mort | L'accident ha tingut lloc a la zona de forapista coneguda com la Vinyeta, a tocar de l'estació de Baqueira

L'home ha tingut l'accident en una zona propera a Baqueira Beret | Grupo Asdon

Una allau de neu a Baqueira-Beret ha provocat la mort d'un esquiador forapista. Després de l'accident, que ha tingut lloc sobre les 13:00 hores d'aquest migdia, l'home ha estat ràpidament evacuat amb helicòpter del punt del succés però, finalment, s'ha acabat decretant la seva mort dues hores més tard. 

En el rescat hi ha participat els Pompièrs d’Aran, la unitat de muntanya dels Mossos d’Esquadra i els pisters de Baqueira, mentre que un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat la persona fins a l’hospital. La víctima ha estat localitzada en tan sols 10 minuts, després que l’avís es rebés a les 11:00h del matí.

Risc d’allaus molt elevat al Pirineu

Protecció Civil ja va alertar divendres que el risc d’allaus era molt elevat a tot el Pirineu, però especialment a la Vall d’Aran. Les fortes nevades d’aquesta setmana que han deixat més de 80 centímetres coincideixen amb el sol i la bonança aquests dies, cosa que fa incrementar de forma clara aquest perill.

Concretament, gran part de la serralada es troba al nivell 3 de risc d’allaus sobre 5, mentre que aquesta xifra augmenta fins el nivell 4 a la Vall d’Aran. Els experts estan provocant allaus controlades a diversos punts del Pirineu per tal de garantir la seguretat de les pistes i reobrir ports que s’havien quedat colgats de neu.

En aquest sentit, les autoritats demanen extremar les precaucions a tothom que faci activitats a la zona del Pirineu, especialment si es duen a terme fora de pistes, ja que el perill és molt més elevat degut a la fragilitat d’un terreny molt nevat i encara verge, ja que els experts no han dut a terme les mesures de seguretat en aquests punts.


Comentaris

envia el comentari