Sergio Humberto Padilla Hernández, sanitario mexicano de 28 años que murió poco después ser entubado por coronavirus

L'emotiu missatge que va gravar un infermer abans de morir de coronavirus

El vídeo que va gravar als seus éssers estimats s'ha viralitzat després de la seva defunció

El coronavirus s'ha cobrat la vida de milers d'infermers que han lluitat braç a braç per a salvar a aquells en major estat de gravetat. Des de l'inici de la pandèmia, molts d'ells es van enfrontar al virus sense protecció amb la condició de poder ajudar als que els necessitaven.

Ara, mesos després del seu inici, la Covid-19 continua afectant els sanitaris en primera línia de batalla i deixant conseqüències tan fatals com la mort. Aquest trist desenllaç és el que ha viscut Sergio Humberto Padilla Hernández, un metge de 28 anys original de Mèxic, concretament de l'estat de Chihuahua.
 

Les últimes paraules de Sergio Humberto, un infermer de 28 anys, a la seva família 

La seva història és similar a la de molts dels seus companys. Sergio Humberto es va contagiar de coronavirus mentre treballava com a sanitari en un hospital mexicà. A causa de la seva joventut, fins ell mateix va pensar que les conseqüències no serien preocupants. Però Sergio va haver de ser intubado a causa de la gravetat dels seus símptomes, i va decidir gravar un vídeo per als seus familiars i amics que després de la seva mort s'ha fet viral en les xarxes.

«Bé, perquè va arribar l'hora de la veritat», començava el jove sanitari en el seu vídeo. Des del llit de l'Hospital Ángeles, Sergio Humberto li enviava un missatge als seus reunits fent-los saber com volia ser recordat: «Vull que, passi el que passi, sigui com sigui el pronòstic que Déu tingui per a mi reservat, em recordin sempre pel que vaig ser i pel que sóc», demanava el sanitari.

La seva salut aparentment de ferro i la seva curta edat li van fer pensar que, en el fons, sortiria d'aquella intubació i tot tornaria a la normalitat. Així ho fa saber en el vídeo, en el qual comparteix una mica d'optimisme cap als seus éssers estimats: «Tornaré. No és un adéu. Estic segur que tornaré en uns dies, res més que em recuperi i seguirem endavant», afirmava amb convicció Humberto.

Les imatges s'han fet virals després de la seva defunció, especialment per a conscienciar als joves sobre les terribles conseqüències que pot tenir el virus en ells.

Les xarxes s'han fet eco de les últimes paraules de Sergio Humberto, qui va perdre la vida intentant salvar a malalts de Covid i va pensar que tornaria a poder ajudar: «Els tornaré a veure, amics, els estimo i jo sé que estaran doblegant genoll per mi, per la meva salut i pel meu benestar i passi el que passi, estaran veient pels meus interessos sempre. Els estimo i estan en el meu cor», s'acomiada l'infermer.

Cada cop més joves sofreixen les greus conseqüències del coronavirus

Sergio Humberto no és, desgraciadament, el primer jove que perd la vida a conseqüència del coronavirus. Si comptem tan sols infermers, ja han perdut la vida pel virus els mateixos sanitaris que van morir en la Primera Guerra Mundial.

La primera ona de la pandèmia va deixar clar quins sectors eren aquells amb major risc: els majors de 65 anys o les persones amb problemes respiratoris eren les que més paperetes tenien per a acabar ingressats en urgències. Ara, l'edat ha baixat radicalment i afecta d'igual manera a joves, adolescents i fins i tot nens. Encara que en menor mesura, alguns menors han perdut la vida després de contagiar-se del virus, com és el cas de la nena de tres anys que va morir a Bèlgica.