Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del legionari català Neil Gavaldà.

Neil Gavaldà, el legionari català de 22 anys que ha mort en unes maniobres militars

El reusenc Neil Gavaldà participava en un exercici del Exèrcit espanyol

Consternació a Catalunya per la mort d'un jove legionari de l'exèrcit espanyol durant unes maniobres militars a Alacant. Neil Gavaldà Macias, de 22 anys i natural de Reus, ha mort aquesta matinada en un accident. Estava participant en uns exercicis amb un vehicle militar blindat.

El que se sap per ara és que aquest legionari ha patit un accident amb el vehicle militar a les cinc de la matinada. Estava participant en uns exercicis nocturns al camp de tir i maniobres d'Agost.

Per causes que encara s'estan investigant, el vehicle en què anava Neil Gavaldà ha bolcat. La víctima és un militar de Reus molt apreciat pels seus companys. Aquest és el tercer accident mortal que té lloc en aquest camp militar en els últims anys.

Així ha tingut lloc l'accident

Segons han informat les autoritats militars, l'accident ha tingut lloc aquesta matinada, poc abans de les cinc. El vehicle militar blindat en què anava el legionari ha bolcat, provocant-li lesions greus. El noi participava en uns exercicis del Mando de Operaciones Especiales.

Fotomuntatge de Neil Gavaldà.
Neil Gavaldà era un boina verda de l'exèrcit espanyol. | CatalunyaDiari
 

Ràpidament s'han mobilitzat els serveis d'emergència amb bombers i sanitaris per atendre el ferit. S'han desplaçat fins al camp de tir i maniobres, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

El Ministeri de Defensa i el Mando de Operaciones Especiales (MOE) no han facilitat més dades sobre l'accident mortal. El MOE, amb base a la caserna de Rabasa, és una de les unitats de l'Exèrcit espanyol. S'encarrega d'organitzar les operacions especials de Terra.

Dol pel legionari mort

El reusenc Neil Gavaldà, el legionari mort a l'accident d'Agost, pertanyia a la Bandera de Operaciones Especiales 'Maderal Ortega' XIX de la Legió. Es tracta d'un dels grups que conformen el Mando de Operaciones Especiales, amb seu a Rabasa. El cos es troba de dol per la mort del company.

Neil Gavaldà, natural de Reus, era solter i havia ingressat a l'Exèrcit el maig del 2019. Ho va fer al Centre de Formació número 2 de San Fernando de Cadis. Segons l'oficina de comunicació de la Legió, estava destinat a la seva unitat des del maig d'aquest any, procedent del Regiment d'Infanteria 'Nápoles' de paracaigudistes.

L'Exèrcit de Terra ha transmès el seu «més sincer condol a familiars, amics i companys del legionari Neil Gavaldà Macias». Des que s'ha conegut la notícia, els seus familiars no han deixat de rebre missatges de condol. Es tracta d'una nova mort a l'exèrcit espanyol.

Més accidents mortals

En el moment de l'accident, el legionari anava al vehicle blindat amb quatre companys més. Els altres tres ocupants van sortir il·lesos, però Neil es va quedar atrapat i va morir allà mateix. Va haver de ser rescatat pels bombers, a causa de l'estat en què va quedar el vehicle.

Imatge d'uns soldats.
El militar formava part del grup d'operacions especials. | Canva
 

No es tracta d'un accident aïllat, ja que s'han produït tres successos mortals en aquest camp de maniobres en els últims anys. El 25 de març del 2019, Alejandro Jiménez, un militar de 21 anys, va morir en estranyes circumstàncies. Va rebre un tret al pit durant uns exercicis.

Aquell dramàtic esdeveniment va comportar el processament de quatre comandaments militars que van encobrir les causes de la mort. Un any abans, un legionari del Terç Gran Capitán I va morir després de ser atropellat per un vehicle blindat. Tot això va passar al camp d'entrenament d'Agost.