Foto del camp de futbol El Olivar de Saragossa.

Mor en Mario, un nen de 14 anys, i deixa trencat tot un equip: «Dia trist»

L'adolescent anava amb patinet elèctric i va ser atropellat per un bus urbà a Saragossa

Consternació a Saragossa per la mort de Mario, el noi de 14 anys que ha mort en un accident amb el patinet elèctric. Els fets van passar ahir a la tarda al barri de Casablanca. Un autobús de la línia 57 va impactar contra ell en fer un gir a la dreta a la Via Ibèrica amb el carrer Argualas.

La trista mort de Mario ha deixat trencat l'equip Estadio Miralbueno El Olivar, on jugava a futbol. Les instal·lacions esportives del club saragossà són molt a prop del lloc on va passar el sinistre. De fet, el noi havia quedat amb un company de l'equip quan va ser atropellat.

Foto d'una parada de bus a Saragossa.
L'accident va tenir lloc a la Via Ibèrica amb el bus 57. | soydezaragoza.ez
 

El conductor de l'autobús va donar negatiu al test d'alcohol i drogues, i la policia revisa ara la fase del semàfor. La investigació conclourà si hi va haver alguna irregularitat o si simplement va ser un accident fortuït. Mentrestant, l'entorn del noi plora la seva pèrdua en un dia trist per a tota la comunitat.

Havia quedat amb un amic

«Dia trist per a la família d'El Olivar per la mort en un tràgic accident de trànsit d'un dels nostres socis i esportista de la nostra secció de futbol. El nostre condol més sincer als seus familiars i amics». Amb aquest missatge anunciava el club la mort del seu jove esportista.

Mario, de 14 anys, jugava al Cadet B del club de la segona divisió aragonesa. Ahir a la tarda havia quedat amb un company que juga al Cadet A de la primera Cadet aragonesa. Va ser durant el seu trajecte amb patinet elèctric quan va rebre l'impacte i va acabar morint al mateix lloc.

Les ambulàncies van arribar ràpidament al lloc de l'accident i van intentar reanimar el noi, però no ho van aconseguir. Diversos clubs i entitats de la ciutat, com el Reial Saragossa de futbol o el Casademont de bàsquet, han expressat el seu condol. La notícia va circular ràpidament entre els pares i entrenadors d'El Olivar.

Consternació entre els seus companys

Segons informa El Heraldo de Aragón, el noi estudiava tercer d'ESO a l'escola Madre Rosa Molas de Saragossa. L'escola està situada a la Via Ibèrica, la mateixa avinguda on va tenir lloc l'accident mortal. Tenia un germà gran que estudia segon de batxillerat, segons aquest mateix mitjà.

L'adolescent amb qui havia quedat estudia quart d'ESO a la mateixa escola. El professorat del centre educatiu va ser informat del fatídic succés ahir, unes poques hores després de l'atropellament. La notícia va causar un profund dolor tant a l'equip de futbol com al centre on estudiava Mario.

L'adolescent mort havia fet un grup d'amics molt estret al club de futbol. Especialment amb els companys de l'equip d'edat superior, com l'adolescent amb qui havia quedat ahir a la tarda. Avui els seus companys estan consternats, intentant assumir encara aquest cop tan dur.

El patinet, un vehicle perillós

Set persones han mort a la capital aragonesa en accidents de trànsit des de començaments d'any. En dos d'aquests sinistres mortals es van veure implicats vehicles de mobilitat personal (VMP). I és que en tot just un any s'han duplicat a Espanya els accidents mortals amb patinets elèctrics.

Foto d'un patinet elèctric.
El noi va morir mentre anava amb patinet pel carrer. | Getty Images
 

Aragó és precisament la tercera comunitat autònoma amb més accidents greus de patinet elèctric, només per darrere de Catalunya i les Balears. La majoria d'aquests sinistres es produeixen per caigudes, encara que també hi ha topades i atropellaments. Darrere d'alguns d'aquests accidents hi ha accions temeràries.

L'accident mortal que va tenir lloc ahir a la tarda coincideix en plena campanya de la Policia Local de Saragossa sobre l'ús de bicis i patinets elèctrics. De fet, unes poques hores abans va tenir lloc un altre accident a Saragossa. Un noi de 19 anys va resultar ferit lleu en xocar amb el patinet contra una furgoneta.