Muntatge d'Elías amb un camió

Troben mort Elías, el camioner desaparegut misteriosament a Màlaga

Va desaparèixer dijous 3 de novembre després d'abandonar el seu camió a Mercamálaga

Les autoritats han informat de la troballa del cos sense vida de José Elías, el camioner desaparegut fa una setmana a Màlaga. Elías Morón Jiménez, de 41 anys i veí d'Algarinejo (Granada), va desaparèixer prop de Mercamálaga. Finalment, el cadàver ha aparegut molt a prop de la zona on el cercaven.

El dispositiu de cerca va alertar de la troballa del cadàver d'un home ahir cap a les quatre de la tarda. Estava en una zona de camp propera a la rotonda de Mercamálaga. Allà va ser on José Elías, conegut pel malnom 'Mundillo', va deixar el seu camió dijous de la darrera setmana abans de desaparèixer.

Finalitza així una dramàtica recerca que ha tingut en suspens amics i familiars d'aquest camioner durant una setmana. A més a més, el mateix dijous 3 de novembre també va desaparèixer Mónica, una dona de 52 anys, a Morón (Pontevedra). El seu cadàver va ser trobat ahir a una zona de roques.

L'estranya desaparició d'Elies

Elías Morón, àlies 'Mundillo', era camioner des dels 18 anys i una persona molt unida a la família. Destacava per la seva disciplina a la feina, ja que mai havia faltat a cap entrega ni havia abandonat el camió. Per això, quan dijous passat va desaparèixer, va estranyar molt els seus familiars.

El fatídic dijous 3 de novembre José Elías va parlar amb alguns familiars al migdia. Al cap d'una estona va aparèixer el seu camió abandonat al costat del Lidl de Mercamálaga, però mai no va arribar a descarregar la mercaderia. No n'hi havia ni rastre i amb el pas de les hores hi va començar a créixer la preocupació.

Després de diverses hores sense saber-ne res, els seus familiars van denunciar la desaparició a la caserna de la Guàrdia Civil de Loja. També ho van fer a la Policia Nacional de Màlaga i insistien que li trucaven al telèfon, però no responia. El mòbil del camioner desaparegut va deixar de donar senyal diumenge a la nit.

Què se sap de la troballa?

La policia va localitzar el camió amb la roba del treballador al seu interior, però a dins no hi havia ni la cartera ni el telèfon. L'associació SOS Desapareguts i el CNDES (Centre Nacional de Desapareguts) en van difondre la imatge i van demanar la col·laboració ciutadana per trobar l'home desaparegut.

Es va formar un ampli dispositiu format per Policia Nacional, Policia Local, Protecció Civil i la unitat de rescat i salvament amb gossos (URESAP). Durant uns quants dies han estat pentinant la zona de l'entorn de Mercamálaga, juntament amb alguns familiars. Fins ara, tots els esforços havien estat en va.

Finalment ha estat un vianant qui ha avisat les autoritats després de trobar el cos sense vida d'un home. Els especialistes van comprovar que efectivament es tractava de José Elías, el camioner granadí desaparegut a Màlaga. De moment es desconeixen les causes de la mort, cal esperar els resultat de l'autòpsia.

Una setmana d'angoixa

La família de José Elías Morón va mantenir fins al final l'esperança de trobar-lo amb vida i, sens dubte, la troballa ha suposat un dur cop. Acaben, en tot cas, sis dies de màxima angoixa buscant 'Mundillo'. La seva última connexió a WhatsApp va ser dijous 3 de novembre a les 17.46 hores.

Segons van explicar els seus familiars, no tenia problemes amb ningú, ni amb els germans, i la seva desaparició va estranyar tothom. Tot el poble d'Algarinejo, d'on era natural, l'estimava molt. La policia va mantenir obertes totes les hipòtesis, encara que semblava agafar força la desaparició voluntària.

Denunciar la desaparició d'un ésser estimat les primeres hores és fonamental perquè la investigació conclogui amb èxit. Davant de la desaparició sospitosa d'un familiar, es recomana denunciar després d'haver fet les comprovacions oportunes. En aquest cas, s'ha pogut resoldre, malgrat tenir un final tràgic.