Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
cinta policial

Un menor molt greu en precipitar-se des d'un desè pis a Burgos

El jove s'hauria precipitat des d'un desè pis

Dia complicat a Burgos (Castella i Lleó). Un menor de 17 anys es va precipitar des d'un desè pis ahir dimarts, 23 de maig, a l'avinguda dels Reis Catòlics de Burgos.

El succés va tenir lloc ahir al voltant de les 19.30 hores i el jove va poder ser rescatat amb vida. El menor va ser traslladat a l'Hospital Universitario de Burgos (HUBU) després d'un rescat complicat. Ara es troba en estat molt greu ingressat al centre hospitalari. 

El menor va ser rescatat amb vida

Els serveis d'emergències van rebre la trucada que alertava de què havia passat al voltant de les 19.30 h. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses dotacions dels Bombers de Burgos amb un camió autoescala, tres ambulàncies, la Policia Nacional i dues dotacions de Policia Local.

Gràcies a l'ús de l'autoescala, el menor va poder ser auxiliat amb vida després d'unes tasques de rescat complicades. Les autoritats van tallar el trànsit durant més de 30 minuts. A les 20.30 h, els serveis sanitaris van traslladar el jove amb una UVI mòbil cap a l'hospital de Burgos i el trànsit es va poder restablir. Malgrat tots els esforços, el menor ha perdut la vida avui a l'HUBU, on va quedar ingressat amb pronòstic reservat.

Imatge d'un pacient ingressat
El jove va ser traslladat amb vida a l'hospital amb pronòstic reservat. | Getty Images

Les primeres hipòtesis apunten que el menor s'hauria precipitat

Segons assenyala el mitjà Burgos Conecta, els testimonis presencials apunten que el menor s'hauria precipitat per l'estret buit del pati de façana. El jove va acabar caient sobre la teulada del portal, fet que va dificultar les tasques de rescat. Durant la caiguda va xocar amb diversos elements que el van frenar i va resultar ferit de gravetat.

De moment, no han transcendit les causes de l'accident,, però aquest mitjà apunta que podria tractar-se d'un suïcidi. Ara bé, la Policia Nacional ha obert una investigació i no es descarta cap hipòtesi.

El segon cas a Espanya aquesta darrera setmana

Fa només uns dies, unes bessones de 12 anys, Anastasia i Alejandra, també es precipitaven des d'un sisè pis a Oviedo (Astúries). Les petites havien d'haver anat a l'escola, però van decidir deixar les motxilles al replà de la seva llar, on vivien amb els seus pares i el seu germà de 10 anys, i precipitar-se al buit.

Segons han publicat diversos mitjans, a l'habitació de les nenes la policia hauria trobat dibuixos de penjaments i de morts. Així que tot apunta que va ser un acte premeditat. Tanmateix, la investigació continua en curs per aclarir el succés.