Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una ambulància del SEM i un cotxe de policia en un accident

Nova víctima a les carreteres catalanes: Mor un motorista a la C-16

La víctima mortal és un home de 62 anys que ha tingut un accident de trànsit a la C-16, a la comarca del Berguedà

Nova jornada tràgica a les carreteres catalanes. Aquest divendres, un home de 62 anys ha mort després de patir una sortida de via amb la motocicleta que conduïa a la C-16, al seu pas pel terme municipal de Cercs, a la comarca del Berguedà, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Els fets han tingut lloc pocs minuts després de les cinc de la tarda, al quilòmetre 100 de la citada via i la víctima viatjava sola al vehicle.

Arran de l'accident, les causes del qual s'estan investigant, s'han activat diverses patrulles dels Mossos, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa a l'afectació viària, s'ha tallat la via en sentit sud i s'han fet desviaments per la C-1411z. A un quart de vuit del vespre, el Servei Català de Trànsit ha informat que la circulació ja s'havia normalitzat.

Segons les dades provisionals de Trànsit, amb la víctima d'aquesta tarda al Berguedà, durant l'any 2022 han mort 51 persones en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Campanya de Trànsit contra les distraccions durant la conducció

D'altra banda, durant aquesta setmana, el Servei Català de Trànsit, en coordinació amb les policies locals i els Mossos d'Esquadra, realitzen una campanya contra les distraccions durant la conducció. Trànsit ha destacat que durant l'any 2021, les distraccions van ser la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres, per davant de la infracció d'una norma, l'errada del conductor i la velocitat inadequada.

En aquest sentit, gairebé un de cada quatre accidents amb víctimes a Catalunya —el 23,5%— van ser provocats per distraccions a causa de parlar pel mòbil o escriure missatges, sintonitzar la ràdio o programar el GPS.

La darrera campanya contra les distraccions al volant va registrar prop de 3.000 sancions

La darrera campanya centrada en les distraccions al volant del Servei Català de Trànsit es va fer el passat mes de novembre, amb un balanç de 2-790 sancions, 1.573 de les quals per utilitzar el mòbil mentre es conduïa.

Durant aquesta campanya, també es van interposar 154 sancions per conduir fent servir pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació i 1.063 denúncies per incompliment de les obligacions indicades per un semàfor.