Imatge del fins ara regidor del PSC de Terrassa, Javier García

Es repeteix la història: Enxampen un regidor català conduint multiplicant per 4 la taxa

Javier García ha presentat aquest divendres la seva dimissió després de ser caçat en un control d'alcoholèmia

Moviments a l'Ajuntament de Terrassa després que el regidor del PSC, Javier García, hagi presentat la seva renúncia després de ser caçat conduint begut aquest passat cap de setmana. En aquest sentit, García va ser aturat en un control d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu d'1,03 mg/l en aire expirat, quadruplicant la taxa màxima permesa.

García ha presentat la seva dimissió aquest divendres i ja no ha estat present en el ple celebrat a l'Ajuntament de Terrassa. En declaracions a l'ACN, el ja exregidor socialista ha explicat que «és una decisió personal, per ètica, he comès un error i he de pagar com legalment paga tothom, però com a representant polític he pres la decisió de renunciar al càrrec».

En aquest sentit, també ha demanat perdó per la seva actuació i s'ha mostrat penedit. El seu lloc com a regidor del PSC a l'Ajuntament de Terrassa l'ocuparà Àfrica Serena, que va ser la número 9 de la llista.

Paraules de comiat del portaveu socialista i de l'alcalde Ballart

Durant la sessió plenària d'aquest divendres, el portaveu del PSC, Alfredo Vega, ha manifestat que «és un d'aquells moments que resulta complicat intervenir i trobar les paraules adients», tot assegurant que García ha estat «una peça fonamental i un gran amic». Vega ha assenyalat que la seva renúncia  «està feta des dels valors de la coherència, el servei i l'honestedat».

Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut agrair la feina feta per Javier García. «Hem discrepat molt, però també hem col·laborat i hem trobat punts d'acord des de la lleialtat». 

Era regidor de l'Ajuntament de Terrassa des de l'any 2017

Javier García era regidor del PSC de Terrassa des de l'any 2017, després de la renúncia de Jordi Ballart, alcalde en aquell moment, pel suport dels socialistes al govern espanyol en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya. Fins al maig del 2019, sota el govern d'Alfredo Vega, va ser regidor de Presidència Transparència, Estructura Territorial i Districtes i Qualitat Democràtica.

Els darrers tres anys, ha estat regidor del PSC a l'oposició. El seu lloc a l'Ajuntament de Terrassa l'ocuparà la número 9 de la llista del PSC, Àfrica Serena.