Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Accident mortal a la Via Augusta

Un motorista mor en un sinistre a la ciutat de Barcelona

Els fets han succeït a primera hora del matí a Via Augusta | La conductora del cotxe ha donat positiu en la prova d'alcoholèmia i ha estat detinguda

Nou incident mortal de trànsit a Catalunya. Aquest cop, però, no ha estat a la xarxa viària, sinó a l'interior de la ciutat de Barcelona. Un motorista ha col·lidit mortalment contra un vehicle, que estava ocupat per dues persones.

Els fets han succeït a última hora d'aquesta matinada, cap als volts de les 6.50 hores, a la via Augusta de la capital catalana. En concret, a la cruïlla amb General Mitre de la ciutat. 

De resultes de la topada, el conductor del vehicle de dues rodes, de 52 anys, ha perdut la vida. En l'altre vehicle implicat en l'accident, un turisme, els dos ocupants han resultat ferits de caràcter lleu.

Així mateix, en l'incident al districte de Sarrià-Sant Gervasi, la conductora, una dona de 28 anys, ha donat positiu en la prova d'alcoholèmia amb un resultat que superava el doble del límit permès. La dona ha quedat detinguda pels delictes d'homicidi imprudent i contra la seguretat del trànsit. L'acompanyant era una dona de 32 anys.

Des de l'inici d'aquest 2021, a Barcelona han mort set persones que circulaven amb motocicleta. L'últim sinistre mortal viscut a la capital catalana es va produir el passat mes d'agost, el dia 7. El tràgic incident va succeir a la ronda litoral, on un jove de 28 anys va perdre la vida. En total, hi ha hagut onze morts en accident de trànsit a la ciutat enguany.

Fins al lloc dels fets s'han traslladat efectius de la Guàrdia Urbana, que s'ha fet càrrec de la investigació dels fets, dels Bombers de Barcelona i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).
 

Aquesta és l'onzena víctima mortal en un sinistre de trànsit a Barcelona aquest any.

Més accidents que el 2020, però menys que el 2019

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha hagut d'intervenir en diversos accidents a la ciutat. Durant els primers sis mesos d'aquest 2021, els agents han treballat en 3.334 sinistres amb víctimes. Segons aquestes dades, és una xifra bastant més elevada que la dels primers sis mesos de l'any 2020.

Un incident que ve motivat per la pandèmia de la Covid-19. La mobilitat va viure una davallada després de l'aplicació de l'estat d'alarma, que va durar fins al 21 de juny. També hi havia restriccions que afectaven la mobilitat de persones i vehicles.

Comparat en un període abans de la pandèmia, com el de l'any 2019, aquest 2021 s'han produït menys sinistres amb víctimes a Barcelona.

En el mateix sentit va el nombre de ferits en accidents a la ciutat. Respecte al 2020, s'ha viscut un increment, mentre si ho comparem amb els mateixos mesos del 2019, hi ha hagut una disminució.

Una incidència que es pot veure clarament afectada en conseqüència de les restriccions de mobilitat. Però que en un moment similar, com pot ser la del 2019, hi ha hagut menys incidents als carrers i carreteres barcelonins.