Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla detall de dos agents de policia local amb armes al cinturó

Roben en una comissaria de policia i s'enduen armes i munició

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del robatori d'onze pistoles, munició i una armilla antibales

Los Corralas de Buelna és un municipi càntabre d'11.000 habitants, a uns quilòmetres de Santander. Allà ha tingut lloc, aquesta matinada, un robatori a l'armeria de la Policia Local. Els lladres s'han emportat onze armes de foc, munició i una armilla antibales. Les autoritats locals, mitjançant el seu alcalde Luis Ignacio Argumosa, han confirmat el robatori i expliquen com ha succeït. Els lladres s'havien endut l'armer complet.

Els agents que treballen a la comissaria s'han adonat de la sostracció d'armes quan han entrat al torn de les sis del matí. Es tracta d'un nou episodi de robatori d'armes en dependències policials a Espanya, i és que, encara que no ho sembli, és un fet que es produeix amb relativa freqüència. La policia treballa ara per caçar als autors i recuperar les armes sostretes.

Error de seguretat

El robatori es va produir entre les dotze de la nit i les sis del matí, i sembla que ha estat perpetrat per professionals. L'armer és bastant pesat i estava ancorat, per la qual cosa han hagut d'utilitzar tècniques depurades: «Anaven a tir fet, a buscar les armes», ha dit contundent l'alcalde a la localitat. Els fets han tingut lloc a les dependències policials, en un edifici compartit amb associacions i l'Escola d'Adults.

La comissaria es troba a la planta baixa, però no té unes mesures de seguretat gaire eficients, segons l'alcalde. En aquest sentit, l'ajuntament té traçat un pla per portar les dependències policials a un nou edifici. Les actuals han quedat antiquades i, com s'ha demostrat, no disposen de les mesures de seguretat adequades. S'espera adjudicar les obres a principis de l'any que ve.

La recerca segueix en curs

Si la comissaria tenia algunes mancances en la seguretat, en canvi l'armer sí que les tenia les mesures oportunes. «Estava ben ancorat», ha afirmat l'alcalde, «però en estar un edifici compartit, l'ús de l'alarma és una mica deficient». A més, el batlle ha aclarit que «ningú sospitava que s'emportarien l'armer sencer».

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació i ha confirmat el robatori de les pistoles, munició la quantitat de la qual encara està per determinar, i almenys una armilla antibales. Agents del mateix cos i de la Policia Científica es troben des d'aquest matí al lloc dels fets mirant de recollir proves per descobrir i atrapar els lladres. Per ara, no ha transcendit més informació i s'espera a l'avanç de les indagacions.

Desenes d'armes robades policials a Espanya

El robatori d'armes a les forces i cossos de seguretat de l'Estat és més freqüent del que sembla. En els últims dotze anys s'han sostret gairebé 200 armes de foc, sobretot a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Madrid, Barcelona i Sevilla són les localitats on més robatoris d'aquesta classe es produeixen. En alguns casos, es roba un cotxe de la policia amb armes dins, i en molts altres es produeixen robatoris en pisos.

És menys freqüent que s'assaltin comissaries de policia, com ha passat en aquesta localitat càntabra. Gairebé sempre, la sostracció es produeix quan els agents estan de servei. Aquest mateix any, dues persones van assaltar un lloc de la Guàrdia Civil a Villafranca de los Caballeros, a Toledo). Va ser el passat mes de febrer, i es van emportar tres armes, una caixa forta, uniformes i altres estris. Van aprofitar l'hora de tancament per entrar amb força i emportar-s'ho tot.