La menor lluitava per la seva vida des del 29 de setembre passat

Mor un nen de 5 anys a causa d'un accident amb una xinxeta

Es va empassar la xinxeta d'un tauler d'anuncis i va morir dos dies després abraçat als pares

La mort de Kyle Lewis, un nen de 5 anys, en un accident domèstic amb una xinxeta, està fent la volta al món. Va passar a Leeds (Yorkshire, Regne Unit). El menor va morir a l'hospital on estava ingressat després d'empassar-se una xinxeta d'un tauler d'anuncis.

Tot va començar quan Kyle es va ficar una xinxeta a la boca aprofitant una distracció dels seus pares. Van portar el nen ràpidament a l'hospital, on els metges van aconseguir tornar-lo a la vida fins a quatre vegades. D'allà va ser traslladat al centre mèdic de Leeds, en estat crític.

Kyle Lewis
El petit Kyle Lewis ha mort amb 5 anys. | The Star

Va estar dos dies lluitant per la seva vida, però un escàner va mostrar que tenia danys al 95% del cervell. Finalment, va tenir una reacció adversa, va començar a convulsionar, li va pujar la febre i va morir acompanyat dels pares. El petit Kyle va morir després d'una última abraçada amb el pare i la mare.

L'última abraçada

«El van mantenir amb suport vital fins que vam estar llestos per acomiadar-nos, però mai estàs llest, oi, Kyle?». Qui parla així és Emma, la mare del nen de 5 anys que ha mort després d'empassar-se una xinxeta. «Kyle va decidir que era el seu moment després d'una última abraçada amb el pare i la mare», explica.

Kyle Lewis amb la seva mare Emma
Kyle Lewis amb la seva mare Emma | The Star

Segons les seves pròpies paraules, «el seu cor va bategar per última vegada mentre l'abraçàvem». El malson va començar dos dies abans, el 28 d'octubre, només sis dies després del seu cinquè aniversari. Segons informa The Star, «després d'empassar-se una xinxeta d'un tauler d'anuncis va ser portat a l'hospital».

Els metges de l'Hospital General Rotherham van aconseguir salvar-li la vida i el van enviar a un centre amb més recursos i especialistes. A l'Hospital de Leeds van constatar que tenia danys cerebrals irreversibles. Finalment, va morir en companyia dels seus pares, Emma i Mark, que ara estan desolats.

Amant dels dinosaures

«No puc expressar amb paraules el que sento, estic trencada més enllà de les paraules. Sento com si no fos real, no vull que sigui real, el van mantenir amb suport vital fins que vam poder dir-li adeu. Era el doble del seu pare, molt llest però descarat alhora», va dir la seva mare.

Amb cinc anys Kyle era un enamorat dels dinosaures. «Nosaltres diem que en lloc d'ales d'àngel li han crescut ales de dinosaure», afirma la mare. Per al funeral han personalitzat samarretes amb la foto del nen i un cor blau, un dinosaure i el missatge 'Kyle-saurus'. A més, la mare ha revelat una anècdota molt especial: van fer un memorial a les escales de casa i un dinosaure va caure al lloc on el nen solia deixar les seves joguines.

Kyle Lewis amb ales
Kyle Lewis ha mort tràgicament. | GOFUNDME

Enfonsats en el dolor

Un amic de la família Lewis ha obert una campanya de recaptació de fons a GoFundMe per als pares i les cinc germanes del nen «per fer les coses una mica més fàcils a la família». De moment ja han aconseguit mil lliures (una mica més de 1.000 €), cosa que podrà alleujar la situació que viu la família de Kyle, encara que no apagarà el seu dolor.

«Després del funeral ja no el podré abraçar mai més. Quan hi era anava dues o tres vegades per setmana, m'acostava al llit amb ell i li parlava. Això m'està destruint, la gent em diu que sigui forta, però no és tan fàcil», lamenta la seva mare, que recorda les tardes a l'hospital.

Assegura que no sap com fer el dol i que se sent «com un robot» amb el cor trencat. La senyora Lewis ha aprofitat per agrair al personal de l'Hospital de Leeds la seva atenció al menor. I sobretot, per haver permès que els seus pares estiguessin amb ell en una última abraçada.