Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Unes flors envoltades de tombes en un cementiri

Mor un nen de 5 anys en donar-li els seus pares un químic contra el coronavirus

Els progenitors li van administrar diòxid de clor
Unes flors envoltades de tombes en un cementiri
El petit de cinc anys va morir a causa de la substància química | Pixabay

La desinformació sobre el coronavirus d'uns pares argentins ha posat fi a la vida del seu fill de tan sols cinc anys. Alarmats per la gravetat de la pandèmia i orientats per les falses informacions que circulen per internet, els progenitors li van administrar al seu petit una potent substància química.

Es tracta de diòxid de clor, una substància que durant la pandèmia s'ha erigit com una de les suposades medicines alternatives per a acabar amb la malaltia.

Què és el diòxid de clor? La suposada cura miraculosa del coronavirus

Des de l'esclat de la pandèmia, les falses informacions i les falses creences sobre el virus s'han expandit sense control a través de les xarxes socials. Són moltes les teories negacionistes que han sorgit sobre la pandèmia, però també són moltes les suposades cures miraculoses que diuen ser capaces d'erradicar o prevenir la malaltia.

Una d'aquestes substàncies és el diòxid de clor, un químic molt perillós que cap institució sanitària ha reconegut com a medicament, però que durant la pandèmia ha tornat a aparèixer com un tractament capaç de frenar els efectes del virus.

Davant aquesta situació, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha emprès una important campanya de conscienciació per a alertar dels perills del diòxid de clor i de la inexistència de base científica sobre els seus efectes per a combatre el coronavirus.

Entre els principals danys que pot provocar trobem la irritació en diverses parts del cos i òrgans, inclosos boca, esòfag i estómac, així com problemes cardiovasculars, renals i respiratoris que poden arribar a ser greus i mortals, tal com va succeir en aquest últim cas amb el petit de cinc anys.

Un petit de cinc anys mor després que els seus pares li administressin diòxid de clor

El tràgic succés va ocórrer a la ciutat de Neuquén (l'Argentina), on els pares del petit van decidir administrar-li diòxid de clor per a combatre la Covid-19. Després d'haver ingerit la potent substància química, el menor d'edat va morir de manera fulminant a causa d'una parada cardiorespiratòria mortal, segons informa 'TVN'.

A pesar que el nen va ser traslladat d'emergència a l'Hospital Plottier, els sanitaris ja no van poder fer res per ell, ja que les maniobres de reanimació no van donar els seus fruits. 

Ja durant la matinada, l'hospital va certificar la defunció del petit i va realitzar una denúncia policial per «mort dubtosa», van informar des del centre hospitalari. La justícia ha iniciat una recerca sobre el paper dels pares en la mort del petit de cinc anys, encara que es desconeix encara si seran jutjats.

Altres casos d'intoxicacions per suposats tractaments anticovid

El petit argentí de cinc anys no és el primer cas de defunció per culpa del diòxid de clor en el món. De fet, és alarmant el nombre d'intoxicacions que hi ha hagut des de l'esclat de la pandèmia a causa de la difusió massiva en xarxes socials d'aquesta mena de falses informacions.

No obstant això, no sols internet ha estat el mitjà de difusió d'aquests missatges sense base científica. Cal recordar que personatges públics de renom han difós també aquests suposats tractaments alternatius. És el cas del president dels Estats Units, Donald Trump, que va suggerir tractar el coronavirus amb injeccions de desinfectant o 'xopets' de lleixiu.

Per si no fos prou, el nombre d'intoxicacions no sols s'ha incrementat per aquests suposats tractaments miraculosos, sinó també per la gran quantitat de nens que s'han intoxicat accidentalment amb el gel hidroalcohòlic.

Sense anar més lluny, l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses (INTCF), dependent del ministeri de Justícia d'Espanya, ha detectat un increment del 900% en les consultes per intoxicacions de menors d'edat amb gels desinfectants.