Guàrdia civil investigació

Mor un nen de 12 anys en un estrany succés a Espanya: no ho tenen clar

Es va precipitar d'una alçada de 30 metres al Balcón de Adarve (Priego de Córdoba) per motius que s'estan investigant

La Guàrdia Civil investiga la mort d'un nen de 12 anys a Priego de Córdoba, en caure per un precipici de diversos metres. Va passar ahir a la tarda cap a les 18.30 hores, en un dels miradors del Balcón de Adarve. Aquest paratge natural es troba ubicat a la localitat cordovesa de Priego.

Allà, per motius que la policia està investigant, el menor es va precipitar des d'una alçada que podria rondar els 30 metres. La caiguda va ser tan brutal que els efectius mèdics desplaçats fins al lloc no van poder fer res per salvar-li la vida. Va morir a causa de l'impacte, en caure de tanta alçada.

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació i per ara manté obertes totes les hipòtesis. No és clar si el noi es va precipitar voluntàriament, de forma accidental, o fins i tot si hi pogués haver indicis de criminalitat. En tot cas, el succés ha provocat una commoció profunda a l'entorn.

Va caure des d'una gran alçada

Segons les primeres informacions, la víctima era a un dels miradors de Balcón de Adarve. Es tracta d'un balcó natural a la localitat de Priego de Córdoba, que al punt més alt arriba als 60 metres d'alçada. Les vistes privilegiades el converteixen en un poderós reclam turístic.

Balcón de Adarve
Lloc a Balcón de Adarve on han passat els fets | CEDIDA

Cap a les 18.30 hores, el noi de 12 anys va caure d'una altura de 30 metres en un dels miradors. Segons Diario de Córdoba, el jove va deixar la funda d'un instrument musical al lloc des del qual es va precipitar. Un dels testimonis de la tragèdia va avisar immediatament el 112.

Emergències 112 va rebre la trucada d'alerta i ho va posar en coneixement de la Guàrdia Civil i la Policia Local. També van avisar el Centre d'Emergències Sanitàries, que va desplaçar els efectius mèdics per atendre la víctima. No obstant, la caiguda havia estat mortal i no hi van poder fer res.

Van haver de rescatar el cos

Minuts després del succés, el lloc es va omplir de les llums i els sons dels vehicles d'emergències. Sanitaris, bombers i cossos de seguretat es van desplegar sobre el terreny cridant poderosament l'atenció dels turistes i els veïns. L'expectació es va apoderar ràpidament de l'escena.

Els efectius d'emergències van arribar fins al lloc on hi havia el cos del jove, a la base del tall que forma la muralla de l'Adarve. Els Bombers també van haver d'actuar. La víctima s'havia precipitat des d'una gran alçada caient sobre un teuladell que va fer necessari rescatar-lo.

Minuts després del succés es va estendre la notícia de la mort del menor, cosa que va omplir de gran pesar l'entorn. Els veïns de la localitat, poc acostumats a aquest tipus de successos, van quedar molt afectats pel que va passar. Mentrestant, la policia va iniciar les indagacions per intentar aclarir els fets.

Una altra mort estranya d'un menor

Fa pocs dies es va haver de lamentar la mort d'un nen de 13 anys al caure des de la teulada d'una fàbrica abandonada a Ontinyent (València). Va passar dilluns 25 d'abril, en un succés que tampoc és clar i que està sent investigat per la policia. El noi estava jugant amb altres amics.

Pla de detall de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil investiga el cas | Guàrdia Civil

Estaven a l'antiga fàbrica d'Indústries Reunides Jordà, que està abandonada i té prohibit l'accés. No obstant això, és freqüent que de tant en tant es colin per la part del darrere. En aquest cas, els pares del menor es van preocupar en no saber-ne res durant força hores.

Van preguntar a un amic i aquest els va dir que havien estat jugant a la fàbrica a la tarda. Els equips d'emergència van iniciar la cerca a l'interior de la nau on van trobar el cadàver del jove. Inicialment es va investigar com una caiguda accidental, en cedir la teulada on hi havia la víctima.