Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.

El violador d'Igualada estava en llibertat vigilada: una ridícula pena i 2 cursos

En el moment de la violació de la noia d'Igualada, Brian estava en llibertat vigilada

La nit de la Castanyada de 2021 a Igualada, Brian Céspedes, va agredir sexualment una menor al polígon industrial Les Comes de la localitat.

Els fets van tenir lloc en el moment en què la víctima posava camí cap a l'estació de tren després de sortir de la discoteca Epic per tornar cap a casa.

La mateixa nit, després de diversos aldarulls com la destrossa d'un cotxe, on l'agressor va participar, va cometre la monstruositat de violar a una menor i propiciar-li una pallissa. Fet que va deixar a la víctima semiinconscient.

Estava en llibertat vigilada

En els moments dels fets, i segons informa 'Crónica Global', Céspedes es trobava en llibertat vigilada per antecedents policials de caràcter sexual. Així, el noi de 20 anys, d'origen sud-americà, ja havia abusat sexualment de la seva germana petita.

El delinqüent va ser denunciat per la seva pròpia mare després que la seva germana, de només set anys, expliqués a casa seva que el jove havia abusat sexualment d'ella i la progenitora, en escoltar aquestes terribles paraules, va decidir fer-lo fora de casa. 

Quan va cometre aquests actes ell era menor d'edat, només tenia 14 anys. D'aquesta manera, el febrer de 2020 va ser condemnat a un any i mig de tancament en un centre de menors i un any de llibertat vigilada.

Però, finalment, la seva pena va ser modificada i només va haver de realitzar dos cursos per l'abús a la seva germana menor d'edat. Un curs d'educació sexual i un altre relacionat amb el consum de drogues com l'alcohol, segons avança 'Caso Abierto'.

Així, en el moment de la violació de la noia d'Igualada encara es trobava en llibertat vigilada pels actes comesos l'any 2020.

Risc de suïcidi a Brians

El detingut per l'agressió sexual es troba en constant vigilància al centre penitenciari de Brians per risc de suïcidi.

D'aquesta manera, es va activar el protocol per evitar autolesions o suïcidi a causa d'un informe psiquiàtric, després que professionals de l'àmbit el visitessin a la mateixa presó i determinessin la necessitat d'activar aquesta mesura preventiva.

Encara no se sap si l'autor dels fets serà ingressat a l'Hospital Psiquiàtric Penitenciari o a un altre mòdul del mateix centre.

La causa encara és oberta per agressió sexual i assassinat en grau de temptativa i continua sota secret de sumari.