Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra

L'home que va muntar un espectacle a l'AP-7 i portava molta droga i una arma de foc

Va fugir d'una àrea de servei corrents i va posar en perill la circulació de l'AP-7 | Al vehicle hi van trobar 155 quilos de marihuana, una arma de foc curta carregada i quatre armilles amb la inscripció 'Policia'.

Els Mossos d'Esquadra van fer una actuació policial el passat 27 d'abril a l'autopista AP-7, a Llinars del Vallès. Un dispositiu corresponent a la prevenció que la policia catalana fa a les àrees de servei.

Un cas que es va iniciar en veure com un vehicle feia una maniobra sospitosa enmig de l'autopista per no entrar en una àrea de servei i, finalment, ho feia en una altra.  En intentar identificar-lo en aquesta, va fugir corrent i va envair la via, causant un gran perill. Finalment, van aconseguir detenir-lo.

El detingut portava una arma curta i armilles per fer-se passar per Policia

En aquest operatiu policial en el marc d'un dispositiu de prevenció a les àrees de servei, una dotació de paisà va detectar un vehicle sospitós. En voler entrar en una àrea de servei, a l'últim moment, va fer una maniobra evasiva i va continuar la marxa.

Una actitud detectada pels mossos, que van decidir seguir-lo discretament. Així va ser com van comprovar que circulava per l'autopista a una velocitat molt reduïda, fins que va entrar en una altra àrea de servei, dins del terme municipal de Llinars del Vallès.

Els agents van aprofitar que s'havia aturat per fer benzina per identificar el conductor. Quan li van demanar que obrís el maleter, el conductor va fugir corrent en direcció a l'autopista.

Durant la seva fugida, va fer cas omís a totes les indicacions dels agents per tal d'aturar-se i va travessar diverses vegades els carrils de l'autopista creant un greu risc a la circulació. De fet, diversos camions i vehicles van fer maniobres evasives i frenades intenses per tal d'evitar atropellar-lo, amb risc de produir-se col·lisions per encalçament.

Finalment, els agents van aturar la circulació i van aconseguir detenir el fugitiu, de 34 anys, quan es trobava a la mitjana de l'autopista.

En tornar al vehicle, van comprovar que a l'interior hi havia onze bosses amb 155 quilograms de cabdells de marihuana envasats al buit. Tot apunta, que la droga intervinguda, valorada en 775.000 euros, anava destinada a l'estranger.

Així mateix, els agents també li van intervenir, al seient del copilot, una motxilla que contenia una arma curta carregada, brides, cinta americana i quatre armilles de color negre retolades amb la paraula Policia.

Per tot plegat va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, un delicte contra la seguretat del trànsit per originar un greu risc a la circulació, tinença il·lícita d'armes i desobediència als agents de l'autoritat.

L'arrestat, que té antecedents, va passar a disposició judicial el passat dissabte 30 d’abril davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, que va decretar el seu ingrés a presó.