Christian Brueckner i Madeleine McCann

Troben la prova que confirma què li va passar a Madeleine McCann

Els investigadors haurien trobat proves concloents a la caravana de Christian Brueckner

El cas Madeleine McCann és a la seva recta final, i els investigadors tracten a contrarellotge d'aconseguir noves proves per acorralar el sospitós. Ara, el cap de la investigació ha confirmat la troballa de nous indicis a la furgoneta del sospitós, i amb això podrien demostrar que la nena hi va ser.

Christian Brueckner, principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann, està més contra les cordes que mai. «Gràcies a aquestes proves estem segurs que ell és l'assassí de Madeleine McCann», afirma Han-Christian Wolters, «estem segurs que va matar Madeleine McCann».

En els darrers dies s'havia rumorejat sobre la troballa de proves a la caravana de Christian Brueckner. Es va parlar fins i tot de la presència de fibres del pijama de la nena. Davant d'això, el fiscal ha hagut de sortir al pas d'aquestes afirmacions en una entrevista per televisió, on ho ha aclarit tot.

Confirmen que hi ha noves proves

Wolters va confirmar que han trobat noves proves que demostrarien la presència de la nena a la caravana del sospitós. Brueckner, pedòfil i violador alemany, fa mesos que està al punt de mira de la investigació. Actualment compleix una condemna per un altre delicte, i també podria ser acusat pel cas McCann.

Primer pla de la petita Madeleine McCann, desapareguda l'any 2007
Madeleine McCann desapareix fa quinze anys | LND

Tot i això, abans de fer l'acusació formal els fiscals i la policia volen tenir-ho tot ben lligat. Entre les diligències practicades es va fer un registre de la caravana que Brueckner tenia al lloc on va desaparèixer la nena. Dins haurien trobat proves de la presència de Madeleine.

La nena portava un pijama rosa estampat de Winnie the Pooh quan va desaparèixer, però mai ha aparegut. Però, fa poc van saltar els rumors que havien trobat alguna cosa a la caravana de Brueckner. «No puc comentar detalls de la investigació», va dir Wolters a les preguntes de la periodista.

La culpabilitat de Brueckner

Davant la insistència de l'entrevistadora, Wolters va afirmar que no ho podria dir, però que tampoc ho volia negar. «No ho vull negar, però tampoc ho puc dir perquè el sospitós encara no ha estat informat», va aclarir. I és que, segons la llei alemanya, no es poden fer públics els detalls abans que ho sàpiga l'acusat.

No obstant això, durant l'entrevista l'investigador va revelar detalls que fan pensar que hi ha avenços en aquesta direcció. Sí, perquè ell mateix va parlar de proves que demostrarien la culpabilitat de Christian Brueckner. De moment, tot allò que tenen contra ell són proves circumstancials i per això busquen indicis concloents.

Saben que Brueckner, amb antecedents de pedofília i violació, era al lloc i en el moment de la desaparició. Així ho estableix la geolocalització del seu telèfon mòbil i la ubicació de la caravana. Tot i això, sense proves de la presència de la nena seria difícil apuntalar una acusació fiable.

Busquen ADN de la nena

La policia té clar que la clau per acusar formalment el pederasta seria una prova d'ADN o similar. Amb aquesta intenció han registrat la propietat de Christian Brueckner, que l'any 2007 vivia a la seva caravana a Praia da Luz. Allà, el 3 de maig, va desaparèixer la nena de 4 anys, Madeleine McCann.

Fotomuntatge de la petita Madeleine McCann i el seu pressumpte assassí Christian Brueckner
El sospitós de Madeleine McCann riu des de la presó: «Hi ha alguna cosa nova?» | Cedida

Brueckner assegura que aquella nit estava a diversos quilòmetres de distància mantenint sexe amb una dona que podria declarar a favor seu. Malgrat això, els investigadors tenen més clar que mai que ell és l'assassí de la nena. «És un perill per a la societat», ha declarat recentment Wolters.

Brueckner està complint una condemna per la violació d'una jubilada a Praia da Luz. També va ser denunciat per pederàstia anteriorment, i des del 2020 és el principal sospitós del cas McCann. Ara, però, la fiscalia haurà de presentar proves al jutge d'instrucció si vol incriminar Brueckner.