Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona mirant l'aplicació 'Tik Tok' al seu mòbil

Mor un nen de 12 anys complint un repte viral de Tik Tok

Els seus pares afirmen que Colbert volia convertir-se en una estrella de l'aplicació

Una persona mirant l'aplicació 'Tik Tok' al seu mòbil
Un repte de 'Tik Tok' ha acabat amb la vida d'un jove de 12 anys | Europa Press

Les xarxes socials poden ser tan perjudicials com beneficioses, i els joves i adolescents són els principals consumidors i, per tant, els primers afectats per les noves tendències.

Si l’addicció a internet ja era un debat abans, durant la quarantena la vida al món virtual va convertir-se en la ‘nova normalitat’ amb nous jocs, aplicacions per poder parlar amb amics i divertides xarxes socials. La més popular entre el públic més jove ara mateix és Tik Tok.

El repte que hauria matat el jove Colbert

Precisament aquesta aplicació és la que, segons uns pares, han provocat que el seu fill es prengués la vida. Es tracta del cas de Colbert Muñoz, un nen de 12 anys de Xile que ha perdut la vida, presumptament, mentre intentava realitzar un repte viral de l’aplicació Tik Tok.

Els seus pares expliquen que van trobar el cos del seu fill al costat de l’ordinador encès. A la pantalla, a més, hi havia activat un compte enrere. Això, sumat a la nova obsessió del seu fill de convertir-se en un famós ‘Tik toker’, fa sospitar els pares que el seu fill va poder suïcidar-se per un conegut ‘challenge’ de l’aplicació.

Segons apunten diversos mitjans llatinoamericans, sembla que el menor podria haver estat jugant al repte del ‘nus’. Alguns usuaris de Tik Tok, però, han defensat que aquest repte consisteix a fer-se un nus a la llengua i després treure-la, raó per la qual es impossible que aquesta hagi estat la causa de la mort.

Com que els progenitors van trobar el seu fill amb una corda, el repte del ‘nus’ era el més probable. Ara bé, altres mitjans apunten que podria tractar-se del ‘Penjat’. Si bé té el mateix nom que l’innocent joc de mà on has d’endevinar una paraula, el repte del ‘Penjat’ consisteix en lligar-se una bufanda, corda o similar al coll i després, amb un ràpid moviment, treure-la com si res hagués passat.

@germanandresriano

El ahorcado

♬ Betoven - WildBoy Cooba

Altres versions més extremes d’aquest ‘challenge’ repten els adolescents a penjar-se d’una corda i veure quant de temps podrien mantenir la respiració. Aquesta seria l’opció que més cridaria l’atenció dels pares de Colbert Muñoz, que només esperen oblidar aquest mal tràngol ara que el seu fill s’ha mort.

Katiuska Beltrán i Luis Muñoz, pares de Colbert, han pogut parlar sobre el seu fill al programa ‘Bienvenidos’ del Canal 13 de Xile. Allà, han explicat que mantenen les xarxes obertes per conservar el record del jove Colbert:  «Jo avui puc dir que odiem aquestes xarxes, però són l'única manera de mantenir-nos amb el record d'algú que ja no està. Dimonis són la gent maleïda i desgraciada que fa aquests reptes per a fer maldat a aquest planeta», ha lamentat Beltrán.