Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues imatges de la petita Theia Mckie

Mor una nena de 7 anys després que a urgències li diguessin que tenia migranya

El succés ha passat a Escòcia

La família de la petita Theia Mckie, de només set anys, està completament devastada després de la mort inesperada de la seva filla. La comunitat de Dumfries, a Escòcia, on vivia la menor, també continua sense creure's a la mort de la petita, que va morir de manera prematura sense cap explicació, tot just un dia després d'anar a l'hospital. Vint-i-quatre hores abans, havia anat a urgències i havia estat ingressada a planta, on li van diagnosticar una migranya.

El cas de Theia està ple de dubtes i misteris, i per això, els pares de la víctima busquen aclarir les causes de la seva mort. Exigeixen explicacions al centre mèdic que va atendre la nena, i lamenten que el personal sanitari no pogués fer res per salvar la vida a la seva nena. De fet, pare i mare han escrit una publicació a Facebook, en què han assegurat que no entenen què ha passat i estan «perduts».

La nena  va morir després de ser diagnosticada d'una suposada migranya

Alarmats pel dolor i el malestar que patia la seva filla, els pares de Theia Mckie no van dubtar a traslladar-la ràpidament a l'hospital. Era el dilluns de la setmana passada, i començava un terrible malson per als Mckie. En arribar al centre hospitalari, la nena va ser atesa pels diferents especialistes del servei d'urgències de pediatria.

Theia va ser atesa i sotmesa a diverses proves pel personal sanitari, que tot apunta que no van ser suficients, ja que no van aconseguir trobar el diagnòstic correcte de la malaltia que estava patint la petita. Segons van assenyalar els professionals que la van atendre, la menor estava patint un atac de migranyes, una patologia pròpia de la pubertat i la joventut, que consisteix en un tipus de mal de cap molt intens que provoca símptomes com nàusees, vòmits o sensibilitat a la llum i el so.

La nena va morir sobtadament un dia després de rebre l'alta hospitalària

El personal sanitari de l'hospital va entendre que els símptomes de la nena es relacionaven amb els d'una migranya i no li van donar més importància. Després de mantenir-la en observació durant diverses hores, Theia va rebre l'alta l'endemà del seu ingrés i va ser enviada a casa per continuar recuperant-la al domicili.

Primer pla de Theia Mckie
Theia Mckie va perdre la vida després de ser diagnosticada d'una suposada migranya | cedida

Tot i tenir l'aprovació dels professionals sanitaris, la nena mai no hauria d'haver tornat a casa. El seu pronòstic va empitjorar, i va trigar menys de vint-i-quatre hores a morir després de patir dolors molt intensos durant diverses hores seguides. Esperant per rebre els resultats de l'autòpsia, la família només troba consol en el suport i l'afecte que han rebut per part de la seva comunitat.

La família s'ha pronunciat a través de les xarxes socials i ha acomiadat la seva filla. La mare ha lamentat que «set anys de tu mai no seran suficients per a la mare i el pare. La meva petita senyoreta en agonia. Estic totalment perduda. Estic devastada». «Ens agradaria dir que estem commoguts per l'efusió d'amor que s'hi ha mostrat. Se'ns ha ofert molt suport i condol per la pèrdua de la nostra petita princesa. Estarem eternament agraïts», ha tancat la família.