Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una UVI mòbil del SUMMA 112 de la Comunitat de Madrid.

Mor una nena de 6 anys en un terrible succés: la policia sap què va passar

Els serveis d'emergència no van poder fer res per salvar-li la vida

Tarda tràgica la que es va viure el passat dimarts 24 de maig a un municipi de La Palma, Canàries. Una nena de només sis anys ha perdut la vida després de patir un accident el cotxe on viatjava.

Al sinistre s'han vist afectades fins a cinc persones que van ser traslladades immediatament al centre hospitalari. Malauradament, res no van poder fer per salvar la vida a la menor qui va morir al mateix lloc de l'accident.

El cotxe on viatjava la nena va topar de front amb un altre vehicle

Eren poc més de les 16.00 hores quan el servei d'emergències 112 de La Palma va rebre un avís del que va passar a la carretera LP-20. Al primer túnel de la circumval·lació del municipi de Santa Cruz de La Palma, a prop de Breña Alta, s'havia produït un accident.

Ràpidament es van traslladar al lloc dues ambulàncies de suport vital i una altra del Servei d'Urgències, a més de la Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil, els Bombers, Protecció Civil i el Servei de Control de Túnels.

lloc de l'accident
El cotxe on viatjava la nena va xocar amb un altre vehicle | Protección civil

En arribar, van comprovar que dos cotxes havien col·lisionat de front i van iniciar les tasques de rescat de les víctimes. Concretament, cinc van ser les persones afectades pel sinistre: els dos conductors de 53 anys i quatre menors.

Després de l'impacte, un dels conductors va quedar atrapat a l'interior del vehicle. Els Bombers van ser els encarregats d'alliberar-lo per, posteriorment, ser atès pel personal sanitari traslladat al lloc.

Els serveis sanitaris van atendre al lloc els afectats centrant-se en una nena de sis anys que estava en parada cardiorespiratòria. Al mateix lloc van procedir a realitzar-li les maniobres de reanimació, però finalment només van poder certificar la seva mort.

La resta dels ferits van ser traslladats immediatament a l'Hospital Universitari de La Palma, on es recuperen de les ferides.

Tres menors més també viatjaven als cotxes

Durant hores, el primer túnel sentit nord, de la via de circumval·lació de Santa Cruz de La Palma ha estat tancat al trànsit. La col·lisió frontal dels dos vehicles i el rescat de les víctimes impedien la circulació, de manera que la Guàrdia Civil ha prohibit el pas.

Tot just conèixer el sinistre, va ser activat el Servei d'Urgències Canari (SUC) amb un ampli dispositiu d'ajuda. El panorama no podia ser més desolador. Tots dos vehicles havien patit un xoc brutal.

lloc dels fets a Santa Cruz de la Palma
El túnel es va tancar durant les maniobres de rescat | TWITTER (@RADIOLAPALMA)

A banda de la nena de sis anys que va morir, tres menors més també van resultar ferits i, com a conseqüència, traslladats a l'hospital. Es tractava d'un menor de 14 anys, un altre de 13 anys i un tercer nen de 12 anys.

Tots tres van ser atesos pels serveis mèdics presentant traumatismes en tòrax i abdomen de caràcter moderat. Els conductors eren dos homes de 53 anys que també van presentar traumatismes de tòrax, però sense que aquests presentessin gravetat.

ambulancia i personal mèdic
Tres menors més també van resultar ferits a l'accident | SUC

Malauradament, el personal sanitari no va poder fer res per salvar la vida a la nena de tan sols sis anys que moria al mateix lloc de l'accident. La notícia ha commocionat tot el municipi de Santa Cruz de La Palma que lamenten els fets i envien el condol a la família de la menor.