Diverses aplicacions en la pantalla d'un telèfon mòbil

Perd la vida una noia de només 15 anys mentre feia un perillós repte viral

Tres adolescents més estan ingressats pel mateix motiu

Un repte viral de les xarxes socials ha tornat a provocar una tragèdia després de la mort d'una jove de només 15 anys que estava intentant complir-lo. La majoria d'aquests reptes acaben sent inofensius, però aquest no és el primer cop que un d'ells acaba amb un final així.

En aquest cas, el repte era el 'Benadryl Challenge', un repte que consisteix a demanar als adolescents que prenguin la suficient quantitat d'un antihistamínic perquè arribin a al·lucinar. Una vegada ho hagin consumit, han de publicar el vídeo amb el resultat en el seu compte de TikTok perquè uns altres puguin veure'l.
 

El medicament concret que s'utilitza per a aquest repte és de la coneguda marca Johnson & Johnson, que ja ha advertit als pares que vagin amb compte amb el nou desafiament després que l'adolescent de 15 anys morís per culpa d'una sobredosi.

A banda d'aquesta noia que va morir, només a l'estat de Texas, als Estats Units, hi ha tres adolescents més ingressats per sobredosis després de prendre aquest medicament per a l'al·lèrgia intentant fer aquest desafiament de TikTok. 

Un ús irresponsable pot resultar fatal

«La dosi que pot causar una al·lucinació està molt prop de la dosi que pot causar una cosa potencialment mortal», ha manifestat el director del Centre d'Oklahoma per a Informació sobre Verins i Drogues, Scott Schaeffer. 

El mateix ocorre amb qualsevol altre medicament, el seu abús o ús indegut pot provocar efectes secundaris greus i amb conseqüències potencialment duradores o fins i tot irreversibles. De fet, els productes Benadryl, igual que uns altres similars, només han d'usar-se segons les indicacions de l'etiquetatge i mantenir-se fora de l'abast dels nens en tot moment. 

Des de Johnson & Johnson  asseguren que estan treballant amb la plataforma TikTok i altres socis «per a parar aquesta perillosa tendència, inclosa l'eliminació de contingut en les plataformes socials que mostren aquest comportament».

Aquest desafiament està tenint molta popularitat, sobretot, en algunes zones. Als Estats Units  són diverses ja les persones que ho han realitzat i asseguren que cal prendre's 10 o més pastilles per a poder completar aquest irresponsable repte i poder tenir visions.