Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Olatz Vázquez, amb mascareta.

Perd la vida amb només 27 anys la periodista Olatz Vázquez

Olatz Vázquez, periodista de 27 anys, patia un càncer gàstric

Olatz Vázquez, periodista i fotògrafa biscaïna, ha mort aquest matí a 27 anys. La Cadena SER ha donat a conèixer la tràgica notícia, que ha commocionat tot el món. De manera especial, els seus seguidors de Twitter, on havia aconseguit una gran popularitat, s'han mostrat molt afectats.

La periodista patia un càncer gàstric que ha posat fi a la seva vida. Una malaltia de la qual va parlar en tot moment, compartint diàriament la seva lluita. Per mala sort, no l'ha pogut vèncer.

El tràngol d'Olatz Vázquez 

A principis del 2019, la jove va començar a sentir-se malament i va decidir acudir al metge. Li van realitzar diverses proves, però no es va aconseguir trobar cap malaltia greu. No obstant això, ella va continuar sense estar bé i es va acabar fent una endoscòpia.

Aquesta prova s'havia de realitzar l'abril de 2020, però la pandèmia ho va endarrerir fins al juny. Va ser aleshores que va conèixer el seu diagnòstic greu: tenia un càncer a l'estómac en estadi quatre, impossible d'operar. 

Descobrir la malaltia va ser un enorme cop per Olatz, però va treure tota la valentia i energia que tenia. Ho va fer per molts motius, però, sobretot, per emprendre una denúncia a les xarxes socials. Va denunciar que moltes persones es trobaven en una difícil situació o havien mort per la deficiència mèdica.

El seu al·legat va suposar una gran popularitat, però aquí no va quedar tot. La biscaïna va voler aprofitar aquest espai per donar a conèixer la realitat de la seva patologia i perquè més persones puguin sentir-se compreses. Persones que estiguin en una situació similar a la seva.

Des de llavors, va compartir en el seu compte de Twitter, a més de les seves fotografies, dures imatges del seu estat físic. Va narrar els seus cicles de quimioteràpia i, fins i tot, el tractament experimental a què es va sotmetre perquè la químio no donava resultat. 

Alguns dels seus missatges mostraven la seva frustració i desesperació en determinats moments. Però la majoria deixaven clares les seves ganes de no rendir-se mai.

Lamentablement, no ha pogut aconseguir el seu objectiu. Ha mort, deixant enfonsats els seus familiars, amics i seguidors. Això sí, a tots els ha donat una gran lliçó: mai s'ha de tirar la tovallola davant l'adversitat.

Una lliçó que va deixar molt clara amb la seva última publicació a Twitter, que va realitzar el passat 19 d'agost. Després d'uns dies molt difícils, amb ingrés hospitalari inclòs i resultats no desitjats, va decidir enviar un missatge.

Exactament, va escriure: «M'he convertit en una persona totalment dependent dels meus. Visc 24/7 connectada a alimentació parententeal i una via nasogàstrica, que és el que em fa estar avui aquí. Per sort i, per fi, ara estic a casa amb una hospitalització a domicili, tranquil·la i envoltada dels que estimo».

«Què em diuen els metges? Que a poc a poc. Que no em marqui grans metes, sinó que vagi a poc a poc. Avui he caminat pel passadís mitja hora, ahir ho vaig fer, demà ho faré una altra vegada».

A això va afegir: «Espero poder sortir aviat al carrer quan em treguin cada vegada més cables que tinc col·locats. I així, amb paciència i amb fe. Fe en què anirà bé».

Mostres de condol després de la notícia de la mort d'Olatz Vázquez

Res més donar-se a conèixer la mort de la biscaïna, les xarxes s'han omplert de missatges mostrant el dolor per la seva pèrdua. «Hem seguit el seu coratge i sentim molt que ens hagi deixat» o «No és just. Crec que sento més ràbia que pena, no era el moment», deien alguns. 

De la mateixa manera, nombroses persones han volgut transmetre el seu condol a la família. Això sense oblidar que altres han aprofitat per enaltir la figura d'Olatz pel que ha fet aquests mesos públicament. Ho han deixat clar amb paraules com aquestes: «Has estat un exemple i una inspiració».