Una habitació d'hospital

Mor un pacient que va anar més de 40 cops al metge fins que el van diagnosticar

Les autoritats sanitàries estan sotmeses a una gran pressió per culpa de la pandèmia que fa que desatenguin altres malalties

Un home de 41 anys d'Adeje, a Tenerife, ha estat víctima d'un cas de negligència que va posar fi a la seva vida, segons Catalunya Press.

La situació de pandèmia està present a tots els àmbits de la societat. Està generant que la incertesa s'apoderi de tots nosaltres i estiguem submergits en un constant caos que debilita les nostres energies vitals.

La situació mundial i nacional està empitjorant cada vegada més. La por davant el desconeixement sobre el final de la pandèmia i les conseqüències que ens deixarà a nosaltres, augmenten.

Un dels sectors que està tenint grans repercussions és el sanitari. Té una gran càrrega i pressió per solucionar i salvaguardar el benestar dels seus pacients. El cansament s'ha apoderat d'ells i es fa més palpable cada dia.

Cada vegada són més les veus que s'aixequen contra els serveis sanitaris per l'omissió i el desinterès en atendre els pacients. Les xarxes socials s'omplen d'històries que posen els pèls de punta i deixen sense paraules a qui les llegeixen.

El principal focus en el qual es posa la mirada són en els centres de salut. Molts asseguren que no són ben atesos o que quan hi vas, ningú està en el seu lloc de treball. Alguns han arribat a especular que s'han acomodat en la seva nova posició, ja que tot el pes recau en els hospitals.

S'ha conegut la sentència d'un jutge contra el Servei Canari de Salut per una actitud totalment reprotxable d'un centre de salut.

Un home mor a causa d'una negligència mèdica

La història d'un home d'Adeje ha deixat a tothom sense paraules. El relat reobre la por que podem sentir en desconèixer si estem sent bé o no atesos per part dels sanitaris.

El protagonista va començar a patir una sèrie de molèsties, i per això va decidir acudir al centre de salut de la localitat. Presentava uns forts dolors al tòrax i una tos que no es considerava normal.

Després de la seva primera visita, el metge que el va atendre li va dir que podria haver-se contagiat de la covid. Sense un diagnòstic clar el va enviar a casa sense deixar que el senyor respongués res al respecte.

Amb el pas dels dies els dolors i les molèsties seguien, i per això va decidir tornar a centre per ser atès de nou. El resultat va ser el mateix que l'anterior, malgrat la seva insistència.

L'home els va comentar que tenia molts antecedents de càncer a la seva família i que els dolors que sentia no era normals. A més, havia perdut gairebé 15 quilos de pes en molt poc temps i la seva aparença física delatava algun problema al seu interior.

Malgrat la seva insistència i els antecedents, el centre no el va derivar al servei d'oncologia o a alguna altra especialitat per examinar-lo.

Aquesta situació es va perllongar en el temps: tres mesos i més de 40 visites, fins que els metges van decidir fer-li la derivació. Van passar tres mesos fins que el canari va rebre la dura notícia que portava esperant molt de temps.

Després de les anàlisis fetes pels especialistes, van informar-los que patia un càncer de pulmó terminal i que no tenia solució. Va ser ingressat en un hospital de la zona, va rebre els tractaments pal·liatius per mitigar el dolor i va morir un any després de notar els símptomes.

Davant aquest cas de negligència, la família va demandar a tots els implicats en la causa. Aquesta setmana s'ha conegut el contingut de la sentència que ha imposat el jutge als acusats.

Ha condemnat al Servei Canari de Salut a pagar una indemnització de 30.000 euros a la família. A més, ha qüestionat l'actuació dels sanitaris i ha assegurat que s'hauria d'haver actuat amb més rapidesa.

Sens dubte, aquest succés posa en evidència la professionalitat d'alguns professionals. D'aquesta història hem d'aprendre que hem d'insistir per rebre l'atenció que, per dret, mereixem.