Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Mor una persona atropellada per un tren al Vallès Oriental

L'accident s'ha produït aquest migdia entre Mollet del Vallès i Montmeló | Diverses línies de Rodalies han quedat afectades

Tràgic incident l'ocorregut aquest migdia al Valles Oriental, entre Mollet del Vallès i Montmeló, segons informa el servei de Rodalies de Catalunya. Una persona ha mort atropellada per un comboi vora les dues del migdia entre aquestes dues localitats, prop de l'estació de Mollet i Sant Fost de Campsentelles. 

Protecció Civil ha alertat de l'accident a través de les seves xarxes socials quan faltaven uns minuts per dos quarts de tres del migdia. Alhora, el cos ha activat la prealerta el pla Ferrocat, el pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril per a les emergències ferroviàries. 

El mes de març del passat 2020 es va produir un accident semblant en un punt proper entre Mollet i Sant Fost i Montmeló. Dues persones caminaven prop de la via quan van ser atropellades. Una d'elles, una dona, va morir, i l'home que l'acompanyava va resultar ferit i va ser traslladat al mateix hospital de Mollet del Vallès. Segons fonts policials, va ser un accident.

Diverses afectacions a les línies R2, R2 Nord, R8 i R11 de Rodalies

A conseqüència de l'accident, que encara s'ha d'esclarir per quin motiu s'ha produït i si es tracta d'un suïcidi, diverses línies de Rodalies han quedat afectades. La circulació ha quedat interrompuda a les línies R2 i R2 Nord, també a l'R8, i Rodalies avisa que les afectacions es podrien allargar més d'una hora.

Per a evitar més retards i incidències, s'està treballant en l'activació d'un servei alternatiu per carretera entre Mollet del Vallès i Sant Fost de Campsentelles i l'estació de Granollers Centre. En paral·lel, la línia R11, que lliga Barcelona amb l'Empordà fins a Portbou, també s'ha vist afectada, i s'està desviant pel Maresme.
 

L'últim accident, el mes de juliol a Tarragona

L'última mort causada per un atropellament a la xarxa de trens catalana es va produir a la línia ferroviària del sud, entre Tarragona i Torredembarra, el dia 29 de juliol. L'incident es va produir a la zona del Fortí de la Reina, a menys d'un quilòmetre de l'estació de tren de Tarragona, donat el fet que la persona estava en un punt no autoritzat de pas. En aquell cas, l'accident també va tenir conseqüències al trànsit, a banda de la mort de l'individu. Es van veure afectades les línies R14, R15 i R16 que arriben a Lleida, a Faió i la Pobla de Massaluca i a Tortosa i en direcció al País Valencià.