Mor un jove de només 19 anys després d'un dinar en família

Desconeixia el seu greu problema amb el marisc

Sam Collings, jove de 19 anys mort per al·lèrgia al marisc al Regne Unit l'agost de 2019
Sam havia experimentat picor al coll alguna vegada en ingerir llagostins o ous | Facebook

Les al·lèrgies alimentàries són perilloses, sobretot si un no sap que les pateix o en quin grau poden afectar. Un jove de 19 anys moria en un restaurant xinès al Regne Unit per culpa d'uns llagostins. Sam Collings desconeixia la seva forta al·lèrgia al marisc, de manera que no va tenir problema en ingerir fruits del mar. Acabava morint un dia després de l'àpat, just dues setmanes abans del seu aniversari, segons avança el 'Daily Mirror'.

Picor al coll amb els ous i els llagostins

El cert és que en alguna ocasió Sam havia patit picor a la gola en ingerir llagostins o ous, però la seva al·lèrgia no havia estat diagnosticada ni ell sospitava que pogués ser tan virulenta fins al punt d'acabar amb la seva vida, explica el mitjà citat.

«No podríem haver demanat un fill millor», assegura la família, totalment «trencada» per la tragèdia, tal com confessa el seu pare, Steven Collings. Els fets tenien lloc l'agost passat, un fatídic dia d'estiu en què Sam es decidia a demanar el plat de peix que posaria fi per sempre als seus somnis.

Mort just abans de complir els vint

El jove, amb fusta de pintor i decorador, patia un atac de cor després de l'àpat en família. Els serveis d'emergència el van atendre ràpidament, però moria el matí següent, només dues setmanes abans de complir els vint anys.

Sam no va morir immediatament. De fet, va començar a notar problemes quan ja era fora del restaurant, amb els amics. Començava a tenir problemes respiratoris i el seu estat empitjorava per moments. En arribar al lloc, els serveis d'emergència van confirmar que havia patit un atac de cor i van procedir a tractar l'anafilaxi del jove per salvar-li la vida. Però no aconseguirien que visqués: moria el matí següent.

Campanyes de conscienciació del gran risc

Els metges encarregats del cas han arribat a la conclusió que la mort de Sam va ser un accident, que ni la família ni la comunitat mèdica hauria pogut predir. El drama de la família Collings, en tot cas, ha impulsat diverses campanyes de conscienciació dels perills, símptomes i maneres d'actuar en cas d'al·lèrgia alimentària.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari