Mor als 53 anys Severo Bueno, advocat de l'Estat en cap a Catalunya

El lletrat va reclamar investigar votants de l'1-O i va denunciar la Generalitat per no escolaritzar en castellà

Severo Bueno de Sitjar de Togores, advocat de l'Estat en cap a Catalunya.
Severo Bueno de Sitjar de Togores, advocat de l'Estat en cap a Catalunya, ha mort aquest dissabte. | Catalunya Diari

L'advocat de l'Estat en cap a Catalunya, Severo Bueno de Sitjar de Togores, ha mort aquest diumenge segons han confirmat a través de Twitter l'Associació Professional de la Magistratura (APM). Com a representant de l'Estat va reclamar que s'investigués als votants de l'1-O que van denunciar l'operació policial en creure que van obstaculitzar l'acció dels policies utilitzant la «força intimidatòria de la massa tumultuària».

Com a lletrat va denunciar la Generalitat per no escolaritzar una nena en castellà el 2009 i el Tribunal Suprem li va donar la raó el 2016 condemnant l'administració catalana a pagar una 3.000 euros a la família. La cerimònia de comiat se celebrarà aquest dilluns al migdia.

Noves declaracions de Puigdemont

En un altre ordre de coses, el líder de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que JxCat és l'«única garantia» perquè el país tingui un govern «netament independentista». En una entrevista a 'El Món', Puigdemont ha apuntat que si no en formen part «seria un altre tipus de govern». L'expresident català ha reivindicat el paper de JxCat i ha explicat que està construint un espai polític de «molta complexitat» contra moltes «adversitats» i amb «escassetat» de recursos. Sobre la celebració d'eleccions, ha dit que «en principi» s'haurien de fer el desembre de 2021, «que és quan s'acaba la legislatura». De la taula de diàleg, ha dit que és «de molta irresponsabilitat no ser conscients de qui tenim davant».

Després que les entitats independentistes hagin demanat abandonar els «retrets», Puigdemont ha manifestat que amb els seus llibres no vol «burxar» sinó «donar llum a episodis importants col·lectivament sobre els quals hi ha hagut una narrativa interessada».

«L’estalvi dels retrets havia d’haver començat molt abans. No s’havia d’haver obert la porta a desacreditar d’una manera fins i tot humana el rol de l’exili. I jo no tinc a l’abast la freqüència d’invitacions mediàtiques que tenen altres, jo no ocupo el TN. La meva única possibilitat d’explicar-me és fer un llibre», ha defensat l'expresdient a l'entrevista a El Món.


Comentaris

envia el comentari