Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La nena va patir greus complicacions després de la intervenció

Mor a Sevilla una nena de 3 anys després d'una operació d'angines

Els pares de la menor es plantegen emprendre accions legals contra l'hospital

Els pares d'una nena de tres anys morta després d'una operació d'angines es plantegen prendre mesures legals. La menor va morir el mes de setembre passat en un hospital de Sevilla. Havia acudit diverses vegades al centre mèdic després de patir complicacions derivades d'una operació d'angines.

Els pares van demanar explicacions al centre mèdic després del fatal desenllaç, però encara no han rebut cap resposta. Davant d'aquesta situació, la família de la nena ha contractat els serveis d'un bufet d'advocats. Es plantegen denunciar l'hospital per un presumpte delicte d'homicidi imprudent.

Hospital d'Alta Resolución de Écija
Hospital d'Alta Resolución de Écija | ASTIGLASS

El Bufete Osuna, representant legal de la família, ha exposat els fets de manera clara. «Li va rebentar una artèria quan suposadament estava bé, i va arribar a l'hospital amb una parada cardiorespiratòria perquè es va buidar de sang», van explicar. Estan esperant l'autòpsia per prendre una decisió.

Denuncien irregularitats

La menor tenia una hipertròfia d'amígdala que dificultava la respiració nasal i ocasionava roncs nocturns. La solució va ser una intervenció quirúrgica de vegetacions, que es va dur a terme sota anestèsia general. La nena va ser operada el 19 de setembre a l'Hospital d'Alta Resolució d'Écija.

L'operació va acabar amb èxit a les 10.32 hores del matí, i la nena va sortir de l'hospital amb els seus pares a les sis de la tarda. Els advocats de la família denuncien que la nena va ser operada sense una analítica de sang prèvia. A més, afirmen que va rebre l'alta sense la revisió del responsable de l'operació.

Segons el Bufete Osuna, el supervisor de la intervenció tampoc va deixar indicacions sobre la medicació que havia de rebre al postoperatori. Una sèrie de circumstàncies que, posades en conjunt, indicarien irregularitats al procediment. Això és almenys el que sostenen els advocats de la família.

Successió dels fets

Dotze hores després de l'operació, a les sis del matí, els pares van anar a l'hospital d'urgència perquè la nena no estava bé. Els metges li van receptar supositoris de paracetamol i li van donar l'alta. Dos dies més tard van tornar a urgències perquè la menor havia empitjorat.

La nena estava pàl·lida i no podia parlar ni empassar, però tot i que era la segona vegada que anaven els van tornar a enviar a casa. La primera visita a urgències va durar vint minuts, mentre que aquesta segona van estar cinquanta minuts. La cosa va empitjorar la matinada del 24 de setembre, cinc dies després de l'operació.

Els pares la van tornar a portar a l'hospital després d'haver patit una greu hemorràgia al seu domicili. Aquesta vegada la cosa es va posar pitjor, ja que la nena va caure inconscient i va entrar en parada cardiorespiratòria. Tot i la seva greu situació, no va ser traslladada a l'Hospital Verge del Rocío de Sevilla fins a tres hores després.

Demanen responsabilitats

La nena va morir a l'hospital per les complicacions derivades de la intervenció quirúrgica de vegetacions. Tot i això, caldrà esperar els resultats de l'autòpsia per concretar les causes exactes de la mort. Els pares culpen el centre hospitalari de la gestió d'aquest cas.

Cinc metges realitzant una operació en un hospital
Creuen que va morir de les complicacions de l'operació | ACN

Segons el Bufete Osuna, l'informe d'urgències especifica que la pacient estava «en males condicions generals». Apunten que estava «pàl·lida, sense pols, sense freqüència, amb pupil·les arreactives i midriàtiques». Presentava, segons l'informe, tos amb sagnat abundant a vies aèries superiors i esòfag.

La menor va ser traslladada en una ambulància medicalitzada a l'Hospital Verge del Rocío de Sevilla el 24 de setembre a les 08.14 hores del matí. El diagnòstic, un «xoc hipovolèmic postoperatori» que acabaria amb la seva vida. Els pares demanen ara responsabilitats per la mort de la filla.