Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvatore Stars

Mor en un tràgic succés Salvatore Stars, «l'Elvis espanyol»

El cantant va perdre la vida ahir, amb 60 anys, en ser atropellat en un pas de zebra a Saragossa

Es deia Salvador Garrido, però era conegut al món de la música com Salvatore Stars o com 'l'Elvis espanyol'. Aquest showman va morir ahir amb 60 anys, atropellat per un cotxe a Saragossa mentre creuava un pas de vianants. La seva mort ha causat una gran tristesa al panorama artístic espanyol.

Salvatore Stars havia gravat diversos discos i recorria tota Espanya interpretant cançons de diversos cantants. Va pujar a un escenari per primera vegada quan tenia 15 anys i des de llavors la música es va convertir en la seva gran passió. Estava molt orgullós de la cançó Mi ciudad, i acabava d'estrenar el musical Viva Las Vegas.

Era seguidor d'Elvis Presley, de Tom Jones, de Frank Sinatra i de Kenny Rogers i el 2008 va presentar la seva candidatura a representar Espanya a Eurovisió, amb la cançó Libre como el viento. Més enllà de la seva faceta artística, Salvador Garrido era una persona molt estimada i respectada a la seva terra, Saragossa.

Va creuar el semàfor en vermell

Salvador Garrido, saragossà de 60 anys, va morir ahir en ser atropellat en un semàfor a Saragossa. En el moment de l'atropellament anava amb un amic, que va intentar salvar-li la vida, però no va ser possible. L'accident li va provocar un fort traumatisme cranioencefàlic i diverses fractures a les extremitats.

Salvatore Stars
Salvador va morir quan creuava un semàfor en vermell | CatalunyaDiari

Una ambulància es va desplaçar fins al lloc de l'accident per atendre la víctima, però presentava lesions molt greus. Salvador va ser traslladat a l'Hospital Miguel Servet de Saragossa, on va morir hores després. La policia investiga ara les circumstàncies del fatal accident.

Segons la Policia Local, l'accident es va produir cap a les 13.30 hores quan Salvador creuava amb el semàfor per als vianants en vermell. El cas va quedar en mans de la Policia Judicial, que està duent a terme una investigació. El conductor, un noi de 39 anys, va donar negatiu en drogues i alcohol.

Fins que el cos aguanti

Salvador treballava al gimnàs que va fundar fa 35 anys amb el seu soci Fernando, però la seva veritable vocació era la música. Amb les seves versions de cantants famosos de rock i de country, va començar a ser conegut com l'Elvis saragossà. De mica en mica es va anar guanyant l'afecte de tots.

Es va convertir en un habitual a les gales, homenatges i festes com les del Pilar i va recórrer els escenaris de diverses parts del país com Catalunya, Andalusia i Galícia, entretenint el públic amb el seu xou. Ell mateix afirmava que la seva missió sobre l'escenari sempre era entretenir.

Va començar amb quinze anys amb el grup de versions Rock 60, i durant la seva trajectòria ha gravat diversos discos. Era conegut pels seus concerts d'homenatge a Elvis Presley i per les seves actuacions versionant cantants famosos. «Soc un guerriller del rock and roll», deia, «fins que el cos aguanti».

Va estar a punt de cantar a Eurovisió

Un dels moments estel·lars de la seva carrera va ser quan es va presentar per representar Espanya a Eurovisió. Va ser el 2008, quan RTVE va obrir la participació a tot aquell que es volgués presentar. Salvatore Stars es va presentar amb la cançó Libre como el viento , però no va tenir èxit.

Salvador Garrido
Salvador havia estat tota la seva vida als escenaris | Xarxes socials

L'edat mai va ser una limitació per a ell, i amb seixanta anys estava fent una gira per tot Espanya amb el musical Viva Las Vegas. Era un xou al més pur estil Salvatore Stars, amb música en directe, ballarins i diversió. El cantant saragossà afrontava aquesta nova aventura amb molta il·lusió.

Els seus projectes es van truncar ahir sobtadament quan va morir atropellat en un carrer de la seva ciutat, Saragossa. Els qui el van conèixer ploren avui la mort d'un artista singular i d'una persona excepcional. A les xarxes socials s'han succeït els missatges de consternació per la seva mort prematura.