Fotomuntatge d'Eya Guezguez i el logotip dels Jocs Olímpics

Mor tràgicament i amb només 17 anys Eya, la regatista més jove dels JJOO de Tòquio

La jove ha perdut la vida en un accident al mar mentre entrenava

Aquest cap de setmana ha tingut lloc un succés terrible. Diumenge, 10 d'abril, Eya Guezguez, una esportista olímpica de Tunísia, va morir en un accident al mar.

Tant ella com la seva germana bessona, Sara, eren al mar entrenant quan el vent les va sorprendre. Segons diverses publicacions, les navegants no van poder evitar que l'embarcació bolqués.

El succés, per desgràcia, va acabar de la pitjor manera possible. Eya, que només tenia 17 anys, va acabar morint. La seva germana, però, sí que va sobreviure a l'accident.

El periodista tunisià Souhail Khmira va donar les primeres informacions sobre els fets. De fet, el mateix dia va publicar a les xarxes socials: «Eya Guezguez, windsurfista olímpica tunisiana, ha mort avui en un accident mentre entrenava. Que descansi en pau».

Eya Guezguez
Eya Guezguez va participar amb la seva germana bessona als Jocs Olímpics de Tòquio | Xarxes socials

Arran d'aquesta publicació, molts diaris locals i internacionals es van començar a fer ressò de la notícia. Desenes de missatges de condol van començar a arribar, i el món de l'esport en general va quedar commocionat per la mort de la jove Eya Guezguez.

La navegant més jove dels últims Jocs Olímpics

Com diem, és una notícia que ha deixat commocionat el món de les regates, però també de l'esport en general. I és que les dues germanes s'havien fet famoses als últims Jocs Olímpics, els de Tòquio 2020.

Eya i Sara havien debutat com a regatistes, sent les més joves de tot l'esdeveniment. Tenien només 16 anys quan van participar a la competició. Després d'una bona actuació, tenint en compte l'edat i la curta experiència que tenien, van quedar al lloc 21 de l'esdeveniment 49er FX.

Barques de vela al mar
Eya i la seva germana estaven entrenant quan van tenir l'accident | Pixabay

Totes dues van acabar molt contentes després dels seus primers jocs olímpics i tenien molta esperança de participar als següents i de continuar millorant els resultats.

Per desgràcia, aquest terrible accident ha truncat tots els plans de les germanes, i és que una ha perdut la vida mentre entrenaven per a complir els seus somnis.

Missatges d'afecte i condol per Eya

Alguns mitjans importants del país de la jove, Tunísia, no només s'han fet ressò de la notícia, sinó que també han volgut rendir un petit homenatge a la noia. Per exemple, el diari 'Ettachkila', especialitzat en actualitat esportiva, va emetre un missatge molt emotiu.

«Amb 16 anys, la nostra campiona de vela Eya Guezguez ha mort avui en un accident durant un entrenament de la selecció nacional. Tot el condol a la família i éssers estimats».

Com aquest, es van poder llegir molts altres missatges de gent propera a la noia i personalitats del país d'origen.