Diverses ambulàncies del SEM aparcades en bateria

Accident laboral a Catalunya: mor un home en caure en una fosa sèptica en una granja

Els fets han tingut lloc aquest divendres al matí al municipi de Campllong, a la comarca del Gironès

Tragèdia aquest divendres al matí a la comarca del Gironès. Un home de 26 anys ha mort després de caure en una fossa sèptica d'una explotació ramadera bovina del municipi de Campllong. Segons les primeres informacions, els fets han tingut lloc a les deu del matí, quan dos treballadors feien les seves tasques habituals amb una màquina a la nau on estaven els animals.

En un moment donat, el terra de formigó ha cedit i un dels treballadors ha caigut a la fossa sèptica i no ha pogut sortir d'aquesta, perdent la vida a causa de l'accident. Tot i que s'ha avisat els cossos d'emergències, no s'ha pogut fer res per salvar-lo. La víctima mortal, de nacionalitat espanyola, és un veí de Salitja, a la comarca de la Selva.

Arran de l'accident laboral, s'han mobilitzat patrulles dels Mossos d'Esquadra, dotacions dels Bombers de la Generalitat i unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'han traslladat fins al lloc dels fets.

La policia catalana ha informat dels fets al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i al Departament d'Empresa i Treball, tal com marquen els protocols en casos d'accidents laborals amb víctimes mortals.

Víctimes mortals en accidents laborals a Catalunya durant el 2021

Segons les dades del Departament d'Empresa i Treball, fins al passat mes de novembre de 2021 a Catalunya s'havien produït 67 accidents laborals mortals. Aquestes dades suposen una lleugera reducció respecte del 2020, quan fins al mes de novembre s'havien registrat 71 morts en accident laboral.

Encara no es coneixen les dades definitives de l'any 2021, així que caldrà esperar fins que aquestes es facin públiques per tal de comparar-les amb les de l'any 2020, quan durant els 12 mesos se'n van registrar 79.