Perd la vida un català mentre feia muntanyisme al Pirineu aragonès

L'han trobat inconscient a la ruta de les Tres Cascades, a la comarca de la Ribagorça

Tragèdia al Pirineu aragonès. Un home de 57 anys i veí de Lleida ha mort aquest diumenge, 16 de maig, mentre feia muntanyisme per Cerler, a la comarca aragonesa de la Ribagorça, a Osca. Segons ha informat la Guàrdia Civil, el cos ha estat alertat cap al migdia de la presència d'una persona inconscient a la ruta de les Tres Cascades i ha mobilitzat el Grup de Rescat Especial d'Intervenció a la Muntanya (GREIM) de Benasc i un helicòpter d'Osca.

Els ha acompanyat una metgessa del 061, que ha donat per morta la víctima malgrat que se li han practicat tècniques de reanimació cardiopulmonar. El cadàver ha estat traslladat a Benasc, on se li practicarà una autòpsia.

Resta encara l'autòpsia de l'home

Els fets van tenir lloc sobre les 12.00 hores del migdia del passat diumenge i fins a l'espai s'hi van dirigir especialistes del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de Benasc, juntament amb una metgessa, i es va activar l'helicòpter de la Guàrdia Civil d'Osca. Després d'arribar fins a l'accidentat, la sanitària va examinar a l'home —que, segons expliquen els serveis d'emergències, es trobava inconscient— mentre li realitzaven maniobres de reanimació cardiopulmonar. 

Se li va administrar oxigen i després de 45 minuts de reanimació per part de l'equip de socors, la metgessa va donar per mort l'home, procedint al seu trasllat fins a la helisuperficie de Benasc, per a ser transportat posteriorment al dipòsit de cadàvers d'aquesta localitat. Així mateix, ara només manca la realització de l'autòpsia per a esclarir exactament les causes de la defunció. 

Així mateix, la Guàrdia Civil ha realitzat aquest cap de setmana altres tres rescats de muntanya en diferents punts de la província altoaragonesa. Per més inri, la demarcació de Lleida ja ve d'una setmana especialment tràgica, ja que fins a tres persones van perdre la vida en diferents accidents a les carreteres lleidatanes. 


Comentaris

envia el comentari