Imatge enterrament

Moren 11 persones després d'assistir a un enterrament i beure vi

El vi d'arròs és una beguda alcohòlica molt consumida a l'Àsia, però no està regulada i cal vigiliar en la seva elaboració per evitar el metanol

Cambodja està de dol per la mort d'11 persones i l'ingrés hospitalari urgent d'altres 10. Tot ha començat en un enterrament en què han begut vi d'arròs casolà. Aquesta beguda alcohòlica que ronda els 20°, ha estat el causant de la tragèdia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El funeral que ha acabat en tragèdia

Aquest divendres passat, 2 de juliol, tal com ha publicat la revista 'Semana', diverses persones van assistir a l'enterrament d'un ésser estimat a la província de Kampot, a Cambodja. 

Amb el propòsit de fer un 'homenatge' a la víctima, diverses persones van decidir beure vi d'arròs casolà. Una tradició que se segueix des de fa anys en moltes regions d'Àsia.

Malauradament, 21 persones van intoxicar-se amb el vi. És més, 11 persones van morir i altres 10 segueixen ingressades.

Marejos i altres símptomes, com vòmits, van ser els primers símptomes que van patir. Les autoritats, que van veure que totes les víctimes coincidien en el fet d'haver begut vi, van considerar que podria tractar-se d'una intoxicació. Per aquest motiu, van procedir a analitzar-lo.

El laboratori va descobrir que la beguda contenia uns elevats índexs de metanol, un tipus d'alcohol que no es pot beure. 

És tòxic per a l'ésser humà i s'utilitza fonamentalment per fabricar dissolvents o combustibles, per exemple. Ara bé, també es genera de forma natural en certs aliments, com en els fruits secs i fruites. 

Després d'obtenir els resultats, els policies van identificar a l'individu que va elaborar el vi, però ha fugit.

El perill d'aquesta beguda asiàtica

El vi d'arròs és un producte molt popular a Cambodja, però no està regulat.

Per aquest motiu la gent el prepara a casa seva i el ven sense cap problema. Les autoritats estan alertant del seu consum sense control, ja que pot resultar tòxic i provocar greus conseqüències. No obstant això, se segueix consumint, ja que és una alternativa econòmica a qualsevol altre tipus de beguda alcohòlica.

Segons informen, es va 'inventar' l'any 4800 aC a la Xina. I des d'aquell moment va començar a expandir-se i popularitzar-se per altres racons del món, especialment a l'Àsia.

Més casos greus relacionats amb la beguda

No és la primera vegada que aquest vi causa una tragèdia. Des de finals del mes de maig, 30 persones han mort pel consum d'aquest tipus de vi i altres productes similars. Productes que tenien en comú la seva elaboració casolana, la falta de regulació i els elevats índexs de metanol.

Fins ara diversos ciutadans han estat detinguts per la seva implicació en la fabricació d'aquestes begudes de forma indiscriminada.