Fotomuntatge de l'hospital bombardejat a Mariúpol i la dona embarassada ferida

Moren la dona embarassada i el seu bebè dies després del bombardeig a l'hospital

La dona embarassada va ser rescatada i traslladada a un altre hospital, on no van poder fer res per salvar-los la vida a ella i al seu nadó

El bombardeig indiscriminat de Rússia contra Ucraïna està provocant danys irreparables a milers de persones que cada dia assisteixen al seu malson. Ja són vint els dies d'atacs que malauradament han acabat amb la vida de persones innocents.

Hi ha una que ha commocionat especialment als mitjans de comunicació perquè es tracta d'una de les imatges més cruels de la guerra. El bombardeig a una maternitat de Mariúpol es va saldar amb diverses víctimes civils i amb la imatge d'una embarassada traslladada amb llitera.

Una dona que lluitava per sobreviure i que, finalment, ha acabat perdent la vida juntament amb el nadó que esperava.

Mor la dona embarassada i el seu nadó

Putin està sobrepassant tots els límits en aquesta guerra sense sentit en cometre crims de guerra contra civils. Gens li importa si les bombes cauen en plataformes militars o en hospitals atestats de nens o grans.

L'atac a una maternitat de Mariúpol va ser la constatació de la part més cruel del conflicte bèl·lic ideat des del Kremlin. I és que tothom es va commocionar davant la fotografia d'una dona embarassada que va ser traslladada per salvar-li la vida després del bombardeig.

Imatge de la dona embarassada que va ser ferida durant el bombardeig a l'hospital matern de Mariúpol
Moren la dona embarassada i el seu nadó després del bombardeig a l'hospital | GTRES

No hi va haver mitjà de comunicació que no es fes ressò del qual va passar, mostrant la desesperació i l'angoixa del moment. El rostre de la dona s'ha convertit en tot un símbol mentre que amb la mà s'acariciava la panxa.

Una panxa que en el seu interior hi havia el nadó que esperava per poder abraçar algun dia. Tot i això, aquest desig no s'ha pogut complir, ja que, tal com informen, mare i fill han mort a conseqüència de les ferides.

«Mateu-me ja!»

Va ser dimecres passat, 9 de març, quan va succeir sobre Mariúpol la pitjor de les tragèdies. Els periodistes de l''Associated Press' van ser els encarregats de fer arribar al món la imatge desoladora del rescat de la dona embarassada.

Fotos i vídeos del moment angoixant que van viure els allà presents i que reflecteixen l'infern que Putin ha desfermat sobre Ucraïna. Ràpidament la dona va ser portada a un altre hospital per intentar salvar-los la vida tant a ella com al seu nadó.

Imatge de les ruïnes de l'hospital infantil de Mariúpol després del bombardeig rus
Rússia va bombardejar indiscriminadament l'hospital matern amb embarassades i nens al seu interior | Cedida

No obstant això, ella sabia que alguna cosa no anava bé i que la vida del seu petit corria perill. Tal com expliquen els metges, va començar a cridar-los perquè se centressin només a salvar la vida al seu fill. «Mateu-me ja!», els va demanar desesperadament.

La seva pelvis estava destrossada i el maluc desencaixat, per la qual cosa li van practicar una cesària d'urgència. Per desgràcia, després de treure el nadó aquest no presentava «signes vitals» i només van poder certificar la seva mort.

Tot seguit, tocava intentar salvar la dona. «Més de 30 minuts de reanimació a la mare no van donar resultat», van informar els metges. «Tots dos van morir», comunicaven.

Donat el caos que regnava en aquell moment, no van poder registrar a l'hospital el nom de la dona. Però per sort, el seu marit i el seu pare van anar a recollir els cossos sense vida de mare i fill.

Ara, tots dos podran reposar junts i la seva família els podrà vetllar. Una cosa que no podran fer centenars de famílies els membres de les quals han estat enterrats a les fosses comunes cavades a Mariúpol.

Rússia va negar l'atac l'hospital

La notícia del bombardeig a la maternitat de la ciutat ucraïnesa va commocionar tothom i va provocar la ira dels detractors de Putin. Des del Kremlin van negar haver bombardejat l'hospital i els ambaixadors russos van dir que eren «notícies falses».

Però els periodistes traslladats allà van mostrar la realitat dels atacs i van documentar els danys i les víctimes des del primer moment. Mares embarassades que fugien terroritzades, nens plorant i unes instal·lacions completament destruïdes.