Imatge d'arxiu d'una dotació i un helicòpter del SEM en una platja

Moren ofegats dos homes a dues platges de Catalunya

A la platja de l'Escala, on s'ha produït el primer ofegament, no estava activat el servei de vigilància | Amb les dues morts d'avui, ja se'n compten quatre aquest estiu al litoral català

Aquest matí han mort ofegades dues persones a les platges del litoral català. Ambdues defuncions s'han produït vora les dotze del migdia, a Creixell, al Tarragonès, i a l'Escala, a l'Alt Empordà. En aquesta última, de fet, no hi havia activat el servei de vigilància. Amb tot, aquestes dues morts per ofegament se sumen a les dues que es van haver de lamentar el passat dilluns 14 de juny, i en sumen quatre a l'inici de l'estiu. Si més no, també han mort diverses persones en rius i pantans aquestes darreres setmanes.

La platja de l'Escala no tenia el servei de socorrisme activat 

La primera defunció d'aquest matí ha estat a la platja del Rec del Molí de l'Escala. La víctima és un home de 86 anys de nacionalitat espanyola, que ha mort ofegat mentre es banyava a l'aigua. El telèfon d'emergències 112 ha rebut un avís a les 11.58 hores, en què s'informava que un home es trobava inconscient dins la mar. Ràpidament s’han desplaçat al lloc una unitat terrestre i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han estat fent les maniobres de reanimació, que han resultat infructuoses.

A Creixell, localitat situada a l'extrem septentrional de la comarca del Tarragonès, ha mort ofegat un home de 59 anys i, també, de nacionalitat espanyola. S'ha sabut a les 12.37 hores del migdia, gràcies a una altra trucada al 112, que la víctima patia problemes dins l'aigua prop del Club Nàutic. En aquest cas, la víctima ha pogut ser atesa més ràpidament, gràcies al fet que estava activat el servei de socorrisme i vigilància a la platja. Tres unitats terrestres del SEM han realitzat les maniobres de reanimació, que no han tingut èxit. 

El dilluns 14 també va ser un dia negre al litoral català

El dilluns 14 de juny, un dia abans de la data en què segons Protecció Civil va començar la campanya de platges 2021, van morir dues persones en dues platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A la mateixa capital, a la platja del Somorrostro, va morir ofegat un home de seixanta anys a primera hora del matí. Així com a l'Escala, la vigilància del servei de socorrisme no havia començat. L'incident es va produir a les deu i cinc minuts, i el servei s'inicia a dos quarts d'onze del matí.

Unes hores més tard, prop del migdia, un home de tan sols trenta anys va morir a la platja dels Pescadors de Badalona. El tràgic incident va succeir davant la cèntrica Rambla de la ciutat. Es va retirar el cos de l'aigua amb celeritat per tal de reanimar-lo, però no es va aconseguir. Moria, així, la segona persona d'aquest estiu a les platges catalanes, xifra que aquest matí s'ha doblat.