Imatge d'arxiu d'un celler de vi

Moren 4 persones de la mateixa família en una bodega de vi

Una altra persona va poder ser atesa i estabilitzada i ja està fora de perill

Gran tragèdia familiar la que ha succeït en una localitat d'Itàlia aquest cap de setmana. Segons s'ha pogut saber, quatre membres de la mateixa família han perdut la vida després d'haver-se intoxicat mentre estaven treballant en un celler de vi.

Ha passat a la localitat italiana de Paola, a Calàbria. Estaven fent el seu vi, per a ús personal, i podrien haver-se intoxicat amb els gasos provocats pel procés.

Podria haver passat que al celler no hi hagués una bona ventilació i les persones que es trobaven allà es veiessin afectades per això.

Segons les informacions que s'han donat, es tractava de quatre persones d'una mateixa família i d'edats diferents. Hi havia dos germans de 70 i 50 anys, Giacomo i Valerio Scofano, i un pare i un fill de 70 i 40 anys, Santino i Massimo Carnevale. Tots ells, familiars.

Sobre el succés en si no s'han donat massa detalls, tot i que sí que s'ha conegut una mica com haurien succeït els fets.


Segons algunes informacions de mitjans locals, aquests familiars dissabte al matí, al voltant de les 12:00 hores, van anar al seu celler. 

El que van fer allà va ser treballar en el seu vi. En un moment determinat van abocar el most d'un tanc als barrils i, hauria aleshores tot hauria començat.

Pel que sembla, un d'ells va començar a trobar-se malament a poc a poc. S'estava intoxicant, i els altres tres familiars van decidir ajudar-lo.

Per desgràcia, no només no van poder fer res per ell, sinó que no van poder evitar acabar de la mateixa manera. En el moment en què va succeir, tres d'ells es trobaven a la zona de fermentació de raïm. El quart estava al tanc per emmagatzemar el most.

Una cinquena persona, també familiar, es va salvar

Se sap també que en el lloc dels fets hi havia una cinquena persona, encara que no s'ha especificat què estava fent en el moment en què tot va succeir.

Aquesta seria la neboda dels dos germans, de 36 anys. Va ser trobada al mateix celler afectada pels gasos tòxics. Tot i això, i per sort per a ella, la dona no havia patit encara conseqüències tan greus com la resta dels seus familiars.

Així doncs, a l'arribada dels serveis d'emergències va poder ser estabilitzada i atesa. Gràcies a això la van poder traslladar fins a un hospital i, a hores d'ara, ja es troba fora de perill.

No se sap, de moment, com es va informar els serveis especialitzats perquè anessin fins al lloc. Va poder ser la mateixa noia, en adonar-se del que havia passat qui alertés un dels telèfons d'emergències. Gràcies a això, almenys, s'hauria aconseguit salvar-li la vida.

Com hem dit ja, ha sigut una terrible tragèdia per a la família. Quatre persones han mort de forma sobtada.

Ara serà la investigació la que determini les causes exactes de la intoxicació de tots ells. Malgrat això, com ja hem esmentat, tot apunta que hauria estat a causa d'una escassa i inadequada ventilació en el mateix celler.