Bateria de llits d'hospital amb dos sanitaris protegits amb mascareta i equips de protecció

Moren tres germanes contagiades de Covid-19 en el funeral del seu germà, mort pel virus

A Colòmbia, cinc germanes van contraure el virus després de la mort del seu cosí, i entre el juny i el juliol, n'han mort tres

En plena pandèmia del coronavirus, la comunitat científica es manté en suspens després de l'increment dels contagis. Continuen a l'alça en pràcticament tot el mapa internacional, i encara que en menor quantitat, també les morts. Totes elles són tristes, però n'hi ha que tenen al darrere històries tràgiques.

Un dels tràgics desenllaços succeïts en els últims dies i que té a veure amb el coronavirus ha passat a Bogotà. A Piedecuesta, al departament de Santander, quatre germans han mort de Covid-19. Un d'ells, policia de professió, va ser el primer a contagiar-se, estant de servei a la capital, Bogotà. Segons explica la família, va ser a les protestes antigovernamentals que hi havia a la ciutat, conegudes com el 'paro nacional', on va contraure el virus.

Els familiars del difunt es van contagiar al seu funeral

La història ha estat posada en coneixement de tots per Notícies Caragol. El mitjà ha donat veu a la família, que explica que el policia, casat i amb dos fills, va emmalaltir ràpidament i va deixar de poder respirar ben aviat. Dies després de contraure el virus, l'home va morir, i es va celebrar un funeral en honor seu. Precisament en la cerimònia, cinc familiars més es van contagiar del virus i tan sols dos d'ells van sobreviure.

«Encara que vam prendre mesures de seguretat —explica una germana de les difuntes— cinc de les meves germanes es van contagiar». Dies després de la mort de l'home, que va morir a finals del mes de maig, va traspassar la seva cosina en una unitat de crítics d'un hospital de Bogotà. Tres dies després, moriria una altra germana, el 10 de juny. Fa tot just una setmana, el 14 de juliol, va morir l'última germana.

La consternació ha passat a ser el pa de cada dia a la família. Marisol Díaz, entrevistada amb el canal colombià, animava davant la càmera a totes les persones a cuidar-se i a prendre totes les mesures preventives davant el coronavirus. Feia una crida a la cautela, perquè «si no ens cuidem, a poc a poc, el virus desintegra famílies».

Una altra familiar seva, que es va contagiar, instava tothom a vacunar-se, ja que segons ella és el que li va salvar la vida. De moment, el virus ha mort quatre milions de persones, i se n'han contagiat uns 190.