Fotomuntatge de Lito i un escenari amb orquestra de fons

Mor en estranyes circumstàncies 'Lito', el rei de les orquestres d'Espanya

Ángel Martínez Pérez ha mort després de precipitar-se des del pont d'A Barca (Pontevedra)

Ángel Martínez Pérez, més conegut com a 'Lito' o el 'rei de les orquestres', va morir ahir després de precipitar-se des del pont d'A Barca. El succés va tenir lloc al voltant de les 11 del matí sobre el voral de l'autopista AP-9, a la zona del municipi gallec de Poio (Pontevedra).

Ara la Guàrdia Civil investiga les causes de la caiguda, encara que tot apunta que es tracta d'un suïcidi. Fins al lloc dels fets, van desplaçar-se inicialment una patrulla de la Policia Local de Poio.

Tot i això, les diligències van anar a càrrec de la Guàrdia Civil de Trànsit amb la col·laboració de la Policia Nacional de Pontevedra. Després del succés, un ampli desplegament policial va cobrir la zona i va organitzar el trànsit de l'autopista.

Tot apunta que Ángel Martínez Pérez s'ha suïcidat

Ángel Martínez Pérez, 'Lito', era molt conegut a la seva terra per ser el propietari de la xarxa d'orquestres més important de Galícia. Ara per ara, les primeres investigacions apunten que 'Lito' podria haver acabat amb la seva vida. Tot i que Martínez només tenia 58 anys, la seva salut estava empitjorant per moments.

Ángel Martínez Pérez patia una malaltia neurològica degenerativa, segons va assenyalar fa un temps el seu advocat. El seu estat de salut va anar empitjorant fins al punt de no poder assistir al darrer judici que tenia programat. En aquest sentit, l'Audiència de Pontevedra va haver d'ajornar diverses vegades la trobada a causa del deteriorament de la salut de l'empresari.

Imatge d'Ángel Martínez, conegut com a Lito, a un programa d'Antena 3
Ángel Martínez Pérez, conegut com a 'Lito', ha mort als 58 anys | Atresmedia

Segons sembla, en els últims judicis havia transcendit que Ángel Martínez Pérez havia estat incapacitat civilment i que no estava en condicions de ser sotmès a un procés penal, a causa del deteriorament del seu estat de salut, segons assenyala 'El Faro de Vigo'.

La Fiscalia havia demanat catorze anys de presó per a 'Lito' per diversos delictes contra l'impost de societats, IRPF i IVA dels anys 2011 i 2012. I és que l'empresari estava acusat d'amagar ingressos de 26 i 23 milions a Hisenda, respectivament. Tot i tenir diversos processos judicials oberts, encara no tenia cap condemna ferma per frau fiscal.

Ángel Martínez Pérez comptava amb nombrosos problemes judicials

Els últims anys de vida d'Ángel Martínez Pérez s'han vist entelats per diversos problemes judicials, ja que estava acusat de nombrosos delictes contra la Hisenda pública.

Façana d'una oficina de l'Agència Tributària
Ángel Martínez Pérez estava acusat de cometre diversos delictes fiscals | El Norte de Castilla

Fa tres anys va ser quan l'Agència Tributària va posar el focus al negoci dels espectacles musicals a Galícia. La societat 'Representaciones Lito' controlava prop del 60% del sector i comptava amb 70 orquestres. I entre les orquestres que controlava la societat, es trobaven les reconegudes 'París de Noia' i 'Panorama', les quals oferien 6.500 actuacions anuals.