Esther López somrient

La mort d'Esther López s'hauria pogut evitar: noves dades

És possible que Esther López morís atropellada

Esther López podria haver mort víctima d'un atropellament. Aquesta hipòtesi cada cop té més força en la investigació. De moment, la Guàrdia Civil intenta localitzar el conductor d'un tot terreny blau, que presumptament és el responsable d'aquest contratemps.

Sospiten que si hagués aturat la marxa i hagués prestat socors a la jove, possiblement no estaria morta. En un primer moment es va plantejar la possibilitat que es tractés d'un crim violent, però el resultat de l'autòpsia va descartar aquesta opció, ja que determinava que tenia una sèrie de lesions compatibles amb un accident de trànsit.

L'informe forense aclareix que Esther no va morir al moment. Pel que sembla, va perdre la vida després de molta estona, ferida i abandonada a la carretera sense que ningú l'ajudés, recull 'El Caso'.

La causa de la mort va ser un xoc d'hipovolèmia, que impedeix que el cor bombi sang. Això també provoca que els òrgans vitals deixin de funcionar correctament. Si a Esther se l'hagués atès en un primer moment, potser seguiria viva.

En aquests casos, però, els minuts corren en contra de l'accidentat. La jove necessitava atenció sanitària immediata, que mai va arribar.

Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda
És possible que a Esther López l'atropellessin i l'abandonessin a la cuneta | Europa Press

El sinistre va tenir lloc en una carretera que dona accés al poble de Traspinedo, a Valladolid. Concretament, en un revolt amb poca visibilitat, per on Esther segurament va caminar de nit. És possible que després de patir l'impacte, sortís disparada a la cuneta.

L'últim cop que se l'havia vist amb vida, va ser el 12 de gener. Però no va ser fins al 5 de febrer quan van localitzar el cadàver. Van ser vint-i-quatre dies de cerca intensa i de moltes batudes per la zona.

Per aquest motiu, els veïns del municipi estan estranyats. No entenen com ningú va detectar el cos de la jove en tot aquest temps. I encara més quan algunes persones cada dia surten a passejar per la zona.

Creuen que algú va veure Esther López en aquella cuneta abans que el senderista que la va trobar donés l'avís a la Guàrdia Civil. Teoria que els agents de la benemèrita no tenen gaire clara.

Muntatge Esther López i guardia civil
El cas d'Esther López preocupa les autoritats | Catalunya Diari

En qualsevol cas, malgrat que la hipòtesi de l'accident de trànsit pren molta força, no es descarten altres línies de recerca. Fins ara, han posat el focus en tres homes. Dos d'ells havien passat la nit amb ella, i se'ls va veure sortint d'un bar una mica més tard de dos quarts de tres de la matinada del dia de la desaparició.

L'altre és Ramón, 'el manitas', que va ser detingut en un primer moment, però se'l va alliberar al cap de poc temps per falta de proves. Segueix en llibertat amb càrrecs, amb prohibició de sortir de la província fins que s'aclareixin els fets.

El cas d'Esther López, més complex del que es pensaven

L'altra hipòtesi en què treballen els investigadors és que Esther López podria haver mort per causes naturals. Aquella nit havia consumit alcohol i possiblement drogues, com va admetre un dels seus amics, i això potser li va costar la vida.

La Delegació del Govern de Castella i Lleó insisteix que tard o d'hora trobaran el responsable de la mort d'Esther. En qualsevol cas, intenten ser molt hermètics amb les dades de què disposen, ja que el cas es troba sota secret de sumari.

La investigació resulta més complicada del que es creia en un primer moment. Aquestes últimes setmanes, els testimonis han anat oferint versions contradictòries i, a més, han amagat dades rellevants. Això els ha col·locat al punt de mira de la policia, que també els considera sospitosos.

Tot apunta que encara trigarem a saber què li va passar a Esther López aquella nit. I també què va passar en els vint-i-quatre dies que van transcórrer des que la jove va desaparèixer fins que la van trobar en una cuneta a l'entrada del poble.