Fotomuntatge d'unes flors al cementiri i d'Adrián García, l'estudiant espanyol d'Erasmus mort en un accident

Mor Adrián, un jove estudiant espanyol que estava d'Erasmus

Va ser atropellat per un cotxe a Romania

El món universitari a Espanya està esglaiat després que en les últimes hores s'hagi confirmat la mort d'un jove estudiant. Es tracta d'Adrián García Pereira, un jove gallec que actualment es trobava d'Erasmus a Romania. El jove ha perdut la vida en un accident del qual encara no s'han donat molts detalls.

Adrían cursava la carrera d'Educació Primària a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de la Corunya (UDC). Però, aquest curs, un cop la pandèmia sembla haver remetre, va decidir llançar-se a l'aventura de cursar-ho a l'estranger. És per això que estava fent un Erasmus la Universitat Alexandru Ioan Cuzca, situada a la ciutat de Iasi.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Fa tot just sis mesos que va decidir crear-se un perfil a la coneguda web d'estudiants d'Erasmus, 'Erasmusu'. En ella, Adrián es presentava com un estudiant corunyès que estudiaria aquest any a l'esmentada universitat. També deixava clars els seus orígens en la seva foto de perfil, assegut al passeig marítim de Riazor amb la ciutat gallega de fons.

Abans de començar la cursa per ser mestre, el jove havia estudiat al Col·legi Sagrat Cor-Franciscanes, de la zona de Zapateira de La Corunya. Alguns estudiants que el van conèixer explicaven que era un jove una mica introvertit, segons recull 'La Voz de Galicia'. Tanmateix, confirmaven que acabava sent molt més sociable quan se li coneixia més i entraves en el seu cercle d'amistats.

El poc que se sap sobre el seu accident és que va ser atropellat quan tornava a casa després d'haver estat fent una activitat amb altres estudiants d'intercanvi. A hores d'ara, ja s'haurien iniciat els tràmits per a la repatriació del seu cos.

Se li farà un homenatge a la facultat corunyesa on estudiava

La seva mort ha estat un gran cop per als seus familiars i amics, però també per a tota la família universitària corunyesa. I és que els estudiants eren informats de la mort d'Adrián a través d'un comunicat.

Tant el rector de la UDC, Julio Abalde, com el degà de la facultat, Manuel Peralbo, han fet arribar el seu condol a la família. El primer d'ells escrivia el següent: «Lamentem terriblement aquesta notícia, sempre és dur comunicar una defunció, però si és d'una persona jove, és una gran tragèdia que ens deixa a tots molt afectats».

Per recordar la seva memòria, la seva facultat ha col·locat un 'banner' amb un crespó negre i el seu nom a la seva pàgina web. També està previst guardar un minut de silenci en el seu honor el pròxim dilluns 4 d'octubre. Serà a l'entrada de l'edifici de Ciències dona Educació, a la planta 0, al campus d'Elviña».

Jaime, un altre jove estudiant espanyol mort en un accident estant d'Erasmus

Malauradament, la mort d'Adrián recorda una altra trista notícia que va tenir lloc l'any 2019 amb un altre estudiant d'Erasmus espanyol. Aquell mes de juliol perdia la vida Jaime, un estudiant de la Universitat de Saragossa que estava passant un any a Noruega. Casualment, com Adrián, també cursava el Grau d'Educació Primària, si s'escau el tercer curs.

Aquest jove es trobava de viatge al costat d'un amic i company, Javier, i una altra estudiant de Saragossa, Carolina, d'Educació Infantil. Els tres havien viatjat fins a Lapònia, a la frontera amb Suècia. «Havien decidit fer un viatge de cap de setmana per veure les aurores boreals», deia el seu entorn.

Havien llogat una furgoneta per poder viatjar al nord, però van tenir un accident que li va acabar costant la vida a Jaime. Alhora, el seu amic va resultar ferit i a més, amb ells viatjaven altres tres estudiants de Múrcia que, com Carolina, van resultar il·lesos.