Cementiri de San Fernando per Tots Sants

José Luis, trobat al fons d'un barranc: la mort després de la venjança del cementiri

Aquest veí no tenia cap relació amb la cruenta batalla entre clans que es va produir al cementiri valencià

El Dia de Tots Sants va tenyir-se encara més de negre dilluns passat al cementiri del municipi valencià de Torrent. Una revenja va acabar amb la vida de José Luis. Aquest ancià, aliè a la disputa, va rebre un impacte de bala al costat quan anava a portar flors a la seva dona morta anys enrere.

José Luis no tenia cap culpa en aquesta baralla entre clans rivals

Als seus 79 anys, aquest veí de Torrent no s'imaginava quin seria el seu final el Dia de Tots Sants. Després de sortir del seu domicili, José Luis es disposava a visitar la tomba de la seva dona, ja que era la seva manera de retre-li homenatge. Lamentablement, aquesta seria la darrera vegada que aquest valencià li portaria flors fins al lloc on descansen les seves restes mortals.

Desafortunadament, José Luis es va veure immers en una disputa entre clans d'ètnia gitana. Tot va tenir lloc quan un membre dels coneguts com a 'Bocanegra' va disparar una arma curta contra dos homes d'una família rival: els 'Marco'.

Fa anys que els dos clans mantenen un enfrontament despietat, que en aquesta ocasió es va cobrar la vida d'un innocent. L'únic error que va cometre José Luis va ser estar en el moment i al lloc incorrecte.

Una cruenta batalla al cementiri que s'ha saldat amb dues morts

Segons els testimonis, quatre membres del clan dels 'Bocanegra', un pare i els seus tres fills, van coincidir al mateix carrer del cementiri amb quatre familiars del clan rival, els 'Marco'.

Després d'una cruïlla de mirades desafiadores i multitud d'insults, un dels 'Bocanegra' va desenfundar una arma i va disparar sense pensar-s'ho dues vegades contra els rivals. I a conseqüència d'aquests trets despietats, un impacte de bala li va donar a un dels seus oponents i al seu fill, causant-li la mort al pare.

La disputa entre clans ve de temps enrere

Segons les primeres investigacions policials, aquest tiroteig no va ser una cosa fortuïta, sinó que apunta que va ser una venjança per un altre enfrontament a trets que va tenir lloc en 2016. Va ser llavors quan quatre persones van resultar ferides al barri del Xenillet.

En aquella ocasió, afortunadament, la ràpida actuació policial va evitar el linxament a un dels sospitosos de participar al tiroteig. Aquells fets es van saldar amb l'absolució de tres homes perquè no es va poder provar la seva autoria als trets.

Posteriorment, en 2018, els dos clans rivals es van enfrontar també al Dia de Tots Sants, de fet la policia local del municipi valencià va rebre l'avís que a l'interior del cementiri hi havia un tiroteig.

Així, diverses patrulles van anar amb urgència fins al cementiri i els agents van comprovar que no hi havia cap persona ferida per trets. Tot i això, les forces de seguretat van poder constatar que les dues famílies s'havien amenaçat.

Però, malauradament, aquest any s'ha tornat a repetir la disputa entre clans i sembla que hi van participar dos dels homes que van resultar ferits a la baralla del 2016. Una cruenta batalla entre rivals s'ha saldat amb dues víctimes mortals, una aliena totalment al conflicte.

I és que José Luis va rebre una bala perduda al costat que li va causar la mort al voltant d'un barranc del cementiri. Al mateix lloc on van passar els tràgics fets descansarà ara el cos d'aquest home innocent que es disposava a portar flors a la seva estimada esposa com qualsevol altre any.

L'altra víctima d'aquest cruent crim del cementiri de Torrent va resultar ser primer segon dels tres individus processats i absolts en el judici celebrat el 2018. Això atorga encara més veracitat a la versió que va ser una venjança.