Muntatge fotogràfic de Michelle Suárez i el procés d'una operació

Mor als 22 anys després de sotmetre's a una operació de cirurgia estètica

Michelle Suárez va morir després de sotmetre's a una 'lipoescultura' i un augment de glutis

La cirurgia estètica s'ha cobrat una nova víctima mortal, i ja en van unes quantes en els últims mesos. Michelle Suárez Arcila, una noia de 22 anys, ha perdut la vida després de sotmetre's a una 'lipoescultura' i un augment de glutis. Ara la seva família ha denunciat allò que consideren una negligència.

Les operacions de cirurgia estètica s'han posat de moda durant els darrers anys, però la proliferació de clíniques que ofereixen aquesta mena d'intervencions a baix cost també han disparat els accidents. I és que la mala praxi sol estar darrere de les morts que se succeeixen en aquest àmbit quirúrgic.

A Espanya encara continua latent el cas de Sara, una noia de 39 anys morta l'1 de gener del 2022 després d'una 'lipoescultura'. Recentment, una altra jove anomenada Silvia va entrar en coma per la mateixa raó, encara que ja s'està recuperant. Davant d'això, els experts adverteixen dels riscos d'aquest tipus d'operacions.

El seu estat va empitjorar ràpidament

L'última víctima de la cirurgia estètica es deia Michelle Suárez Arcila, tenia 22 anys i era natural de Cali, Colòmbia. Fa només uns dies, aquesta jove model va entrar al quiròfan per sotmetre's a una 'lipoescultura' i un augment de glutis, però tot va acabar en una lamentable tragèdia.

Primer pla de Michelle Suárez, morta durant una operació de cirugia estètica
Michelle Suárez, la jove morta durant una operació | Xarxes Socials

La noia es va sotmetre a aquesta operació de cirurgia estètica en una clínica privada, i va rebre l'alta quan encara no havien passat ni 24 hores. Un cop a casa seva, Michelle va començar a sentir les molèsties típiques de la intervenció. Tanmateix, els dolors de les primeres hores es van intensificar, i el seu estat va empitjorar.

Segons explica la seva mateixa mare, després de les primeres dotze hores «se li va inflamar un gluti, sentia molt de dolor i es va desmaiar com set vegades». Recorda que el seu estat va empitjorar tan ràpidament que «a l'últim s'estava quedant allà». Va ser llavors quan, espantada, va decidir trucar al doctor.

Va morir després de patir tres infarts

La mare de Michelle va trucar al doctor i a l'anestesista que havien estat a la intervenció. La sorpresa de la dona va ser majúscula en veure com aquests professionals feien cas omís de la seva trucada, ignorant-la del tot. Desesperada, la dona va haver de trucar a Emergències perquè l'ajudessin.

Una ambulància es va traslladar fins al domicili de la noia, i en veure l'estat en què es trobava van decidir portar-la a l'hospital. Michelle va ingressar immediatament a la Clínica Sud de Cali, on els metges van certificar que es trobava en estat crític. Allà, van intentar fer tot el possible per salvar-li la vida.

Finalment, Michelle, mare d'una nena de 3 anys, va patir tres infarts abans de perdre la vida. Ara la seva família ha emprès una batalla legal per denunciar la clínica i que es faci justícia. Volen que s'aclareixi la veritat del que va passar, i que el que ha passat amb la seva filla no es repeteixi amb ningú més.

El cirurgià, al punt de mira

La família de Michelle acusa el cirurgià de falta de professionalitat, i atribueixen la mort de la noia a una negligència. «Jo no estava d'acord que l'operés ell», afirma la mare, «perquè el veia com a molt inexpert». Segons explica, «la va atendre per telèfon i ni tan sols la va veure personalment».

Imatge de Michelle Suárez
Michelle es va sotmetre a una 'lipoescultura' i un augment de glutis | Xarxes Socials

La mare explica que aquest doctor va ordenar una sèrie de proves al preoperatori, però «no li va enviar electrocardiogrames». Té clar que «aquest doctor no pot tornar a cometre aquests mateixos errors amb una altra pacient». I considera que «no és just que facin això, és una negligència mèdica en tota regla».

Creu que el primer error va ser donar l'alta a la seva filla tan ràpidament, i per això van venir totes les complicacions. El centre mèdic no s'ha volgut pronunciar sobre això, encara que segons els mitjans locals no és el primer cas en què es veuen embolicats. De fet, el mateix cirurgià ja va tenir problemes amb una altra pacient fa anys.

El cas de Sara, al record

A Espanya segueix viu el record de Sara Gómez, una murciana de 39 anys que va morir després d'una 'lipoescultura'. La noia es va sotmetre a l'operació el 2 de desembre de l'any passat en una clínica privada a Cartagena. La 'lipoescultura' consisteix en l'extracció de greix de l'abdomen mitjançant una cànula.

Però l'operació va estar plena d'errors i d'irregularitats, i la pacient va començar a tenir problemes. La van acabar traslladant a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Santa Lucía de Cartagena. Allà, finalment va morir un mes després a causa de les complicacions, i la família va denunciar el cas per negligència.

Els experts adverteixen de les ofertes d'operacions estètiques a baix cost. Tot i que a priori algunes d'aquestes intervencions no tenen gaire dificultat, totes les intervencions quirúrgiques comporten un risc. Per això és imprescindible posar-se en mans de professionals sobradament contrastats.