Imatge d'Ana Gómez Triana, la muntanyera morta a Jaen

Dol a Jaén: mor als 29 anys la muntanyera Ana Gómez fent el que més li agradava

La jornada d'excursió va acabar en tragèdia

El món del muntanyisme està consternat després de conèixer-se dissabte passat la tràgica mort d'Ana Gómez Triana, de 29 anys i natural d'Úbeda (Jaén). A l'Ana l'apassionava la muntanya i de fet, va perdre la vida fent allò que més li agradava.

El cop d'una pedra va acabar amb la seva vida

Ana Gómez estava a punt de fer escalada, ja que s'havia desplaçat fins a l'entorn del Chorro a Alora, a la província de Màlaga, per fer aquest esport. Tanmateix, la desgràcia va passar quan li va colpejar una pedra que li va caure de ple al cap.

Aquell dia feia molt de vent, segons van explicar els mitjans locals, cosa que va poder provocar el despreniment. Un company seu va ser qui va donar la veu d'alarma a Emergències 112 Andalusia, i va indicar a quin lloc havia passat l'accident.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Concretament es tractava de la via anomenada Pluja d'Asteroides, ubicada al paratge natural del Chorro a Alora. Així mateix, va advertir que la seva companya havia mort a causa del mal impacte.

Guàrdia civil
La Guàrdia Civil va donar l'avís al Grup de Rescat | CatalunyaDiari

El centre coordinador va alertar de manera urgent la Guàrdia Civil, els quals van mobilitzar el GREIM (el Grup de Rescat Especial d'Intervenció a Muntanya).

Quan els efectius van arribar al lloc dels fets no van poder fer res per la vida de l'Ana. Així, malauradament, l'equip de rescat només va poder evacuar el seu cos sense vida.

Una via marcada pels accidents

La via Pluja d'Asteroides consisteix en una via vertical molt coneguda per tots els aficionats a l'escalada. Tot i això, es tracta d'una ruta que sol ser molt accidentada. Fa uns anys, el 2019, van rescatar una altra escaladora de 42 anys que havia patit una fractura de turmell fent la via.

Anys enrere, el 2014, una dona també va morir després de caure des d'aproximadament 10 metres d'alçada. Però, a més a més, en el mateix succés, un home va resultar ferit.

L'últim cas més recent va passar l'any passat, quan un home de 37 anys va morir després de caure des d'uns 60 metres d'alçada. Tots els accidents tenien en comú que es van produir per un despreniment o la caiguda d'una roca.

Per aquest motiu, la mort de l'Ana ha suposat un xoc dur per a tots. I és que, l'esportista formava part del 'Club Deportivo Montañero Cumbres de Mágina de Bédmar'.