Imatge d'un par aquàtic amb diversos tobogans de colors

Mor un nen infectat per una ameba 'menja cervells' en un parc aquàtic

Ha succeït a Texas quan un nen va infectar-se a una de les atraccions del recinte

Un nen, del qual no s'ha conegut la seva edat, hauria mort fa uns dies després d'haver-se infectat amb una ameba coneguda com a 'menja cervells'. El succés ha ocorregut als Estats Units, concretament a l'estat de Texas.

Segons sembla, el petit va morir el passat 11 de setembre, però, els fets s'han donat a conèixer ara, després d'haver finalitzat la investigació del cas. I és que ha conclòs que, efectivament, el nen es va infectar en l'atracció d'un parc aquàtic públic.

La desgràcia va començar el passat 5 de setembre, o això era que el que pensaven els pares de l'infant. Aquell dia va ser quan el van hospitalitzar, ja que va començar a presentar alguns símptomes estranys i els pares el van portar fins a un centre mèdic.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Va ser llavors quan, després de realitzar-li algunes proves, a l'infant se li va detectar en el seu organisme una meningoencefalitis amebiana primària. És a dir, una infecció molt rara que pot ser causada per una ameba anomenada Naegleria fowleri.

A aquesta se li coneix de forma més col·loquial amb el nom d'ameba 'menja cervells' degut que pot fer un dany irreversible en aquest mateix, causant la seva inflamació i la destrucció del teixit cerebral.

Davant d'això, el menor presentava un mal pronòstic i com es tracta d'una infecció bastant perillosa, finalment no va poder tirar endavant. Només sis dies més tard, el petit perdia la vida en el mateix hospital.

Després de detectar-se que el menor s'havia contagiat amb aquesta ameba, es va iniciar una investigació immediatament, ja que es tracta d'una cosa perillosa. D'aquesta manera, es van localitzar els possibles llocs en què el nen va poder contagiar-se.

Es va localitzar el bacteri en aigües d'un parc aquàtic

Un d'aquests era la piscina de casa seva i l'altre un parc d'atraccions aquàtic al qual la família havia acudit dies abans. Aquesta ameba sol trobar-se en zones d'aigua dolça tèbia, com els llacs, rius o fonts termals. Però també pot arribar a aparèixer en piscines amb manteniment poc apropiat i cloració inadequada.

Així doncs, personal especialitzat hauria dut a terme les comprovacions pertinents, fins a haver pogut comprovar que, efectivament, en algunes de les mostres preses hi hauria presència d'aquesta ameba.

Concretament, hauria estat en una atracció anomenada 'splash pad'. Es tracta d'una zona de 'dolls' que brollen cap amunt procedents de terra. Per tant, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties van confirmar la presència del bacteri i van tancar tots els parcs aquàtics públics d'Arlington.

Segons informació donada per les autoritats, l'aigua corrent de la zona no tindria cap problema, i seguiria sent potable. Llavors, el problema podria haver estat en el manteniment de les atraccions aquàtiques.

Segons sembla, el menor hauria acudit amb els seus pares diverses vegades al parc durant les últimes setmanes d'agost i principis de setembre. Els símptomes que provoca aquesta ameba poden aparèixer entre dos i quinze dies després de l'exposició a ella.

A més, segons les dades que s'han proporcionat sobre el cas, les lectures de cloració de l'aigua no es van documentar en dues de les tres dates en què el nen va visitar el parc. No obstant això, s'han pogut deduir algunes dades.

Dos dies abans que el menor acudís els nivells de cloració estaven bé, dins d'un estàndard acceptable. La següent lectura, però, un dia després de la visita de la família, el nivell de cloració havia caigut per sota el requisit mínim. Així doncs, aquesta hauria estat la causa de la infecció i, per tant, també de la mort del menor.