Mà d'un nen ingressat a un hospital

Mor un nen de només 4 anys: el segon en poques hores

Els seus pares el van trobar flotant a la piscina d'una finca particular a Monda (Màlaga)

Tràgic desenllaç per al nen de 4 anys que van trobar ofegat en una piscina de Monda (Màlaga), aquest passat dissabte. El menor es va estar debatent entre la vida i la mort a l'Hospital Matern Infantil de Màlaga, però finalment no va poder ser, i va acabar morint malgrat els esforços dels metges.

El menor mort en una piscina de Monda estava passant una temporada amb els seus pares a la casa de camp. Van ser els mateixos progenitors els que van socórrer el menor en trobar-lo inconscient dins la piscina. Tot i això, va entrar en estat crític a l'hospital i va acabar morint.

El fatal desenllaç es va produir tot just unes hores després que un altre nen, en aquest cas de 10 anys, morís ofegat al riu Miño. Va passar a la localitat d'Arbo, a Pontevedra, mentre el nen es banyava amb la seva família. El corrent va arrossegar tant el pare com el fill, i tots dos van acabar morint.

Va ingressar en estat crític a l'UCI

Aquest dissabte, cap a les 13.00 hores, un nen va ser trobat inconscient a la piscina pels seus mateixos pares. El menor estava passant uns dies en família en una casa de camp a Monda, a la província de Màlaga. Els pares el van treure de l'aigua i el van traslladar al centre sanitari de Coín.

Imatge d'unes escales d'una piscina
El nen de 4 anys va morir ofegat a una piscina de Guaro | Catalunya Diari

Allà va rebre les primeres assistències dels metges, que van fer tot el possible per aconseguir estabilitzar-ho. El menor es trobava en estat molt greu, així que van decidir mobilitzar un helicòpter medicalitzat. Per això va ser traslladat a l'Hospital Matern Infantil de Màlaga, per a una atenció més especialitzada.

Va entrar directament a la Unitat de Cures Intensives, on van intentar mantenir-ho amb vida. Malauradament, diumenge a la tarda van confirmar la seva mort, malgrat els esforços realitzats per salvar la vida del menor. La tragèdia va caure com un gerro d'aigua freda sobre aquesta família que fa cinc anys que està establerta a Guaro.

Es van adonar massa tard

La família del menor mort viu en un pis de la localitat malaguenya de Guaro des de fa cinc anys. Segons fonts del 'Diario Sur', havien decidit llogar una casa de camp amb piscina a Monda, per passar-hi una temporada. Va ser allà on es va desencadenar la tragèdia aquest passat cap de setmana.

Els pares del menor, que es dediquen al repartiment de paqueteria, es van instal·lar a Guaro on havien escolaritzat el seu fill. El darrer curs el van inscriure en un centre de Marbella, i tots tres s'havien traslladat recentment a Monda. Ara per ara, es desconeixen les circumstàncies en què es va produir l'ofegament.

 

Segons els especialistes, calen dos centímetres d'aigua i dos minuts sense supervisió perquè un menor s'ofegui. Per tant, reiteren la importància de tenir especial cura dels menors quan es troben a piscines o similars. En aquest cas, l'auxili va arribar massa tard.

Tragèdia al riu Miño

De la mateixa manera, aquest cap de setmana cal lamentar la mort d'un altre nen a l'aigua a Espanya. El nen va entrar a l'aigua perquè havia perdut una sabatilla, i el corrent del riu se'l va emportar. El seu pare es va ficar a l'aigua per socórrer-lo i també va ser arrossegat pel corrent, de manera fatal.

Imatge d'agents de salvament buscant al nen perdut al riu Miño
Van trobar el cos del nen al riu Miño | Catalunya Diari

El pare va aparèixer ofegat poc després, però el menor va estar desaparegut diverses hores fins que va ser rescatat sense vida. El van trobar en una cavitat a 100 metres d'on li van perdre la traça. Els equips de cerca van haver de fer-se servir a fons, al llarg dels 45 quilòmetres de trajectòria del riu.

Les dues víctimes eren al costat de la seva família en el moment del succés, encara que la mare i un altre nen no van arribar a entrar a l'aigua. La crescuda del riu va fer molt difícil les labors de rescat del nen de 10 anys, que finalment va aparèixer sense vida. Poc després es va saber de la mort del nen de Màlaga.