Imatge d'un cordó de la Guàrdia Civil

Mor una noia de 32 anys a una festa il·legal a Zamora

La Guàrdia Civil intentava controlar aquesta 'rave' a la qual van acudir més de 2.000 persones

Una dona de 32 anys i nacionalitat suïssa ha mort en una 'rave' il·legal que se celebrava a Salce (Zamora) des de divendres passat. Concretament, la festa tenia lloc a l'embassament d'Ametlla a l'esmentat terme municipal. Ara, la Guàrdia Civil està al capdavant de la investigació.

Segons les primeres informacions, la noia va anar al festival no autoritzat en companyia d'un amic. Tot i això, l'autòpsia ajudarà a aclarir les causes de la mort, encara que el cos no presentava signes externs de violència. Per això, la hipòtesi principal és que va morir per l'acció de l'alcohol i les drogues.

La víctima era una de les dues mil persones que aquest cap de setmana s'han donat cita en aquesta festa il·legal. La van convocar a través de Telegram, i estava previst que durés cinc dies i acollís joves de tot Europa. I malgrat que van aconseguir burlar tots els controls, finalment la festa ha acabat en tragèdia.

Festa il·legal amb final tràgic

Dijous passat van començar a arribar vehicles, furgonetes i caravanes d''hippies' per participar en la 'rave' il·legal de Salce. I és que els organitzadors no tenien permisos. De fet, la Guàrdia Civil va tallar la principal via d'accés, però els assistents van trobar altres dreceres per arribar-hi.

Imatge de la rave il·legal de Salce (Zamora)
Salce és l'escenari d'aquesta festa il·legal | Telecinco

Durant tot el cap de setmana, els agents controlaven per terra i aire els accessos intentant mantenir la situació sota control. La zona comptava amb un escenari principal i altres de mida petita. Però malauradament, per raons que encara s'estan investigant, una de les participants ha perdut la vida.

La certificació de la mort d'aquesta noia ha obligat a activar la comissió judicial, i les pròximes hores es farà l'autòpsia. La Benemèrita ha confirmat que la víctima és una noia suïssa de 32 anys, encara que se'n desconeixen els detalls. De moment, tot apunta a un excés de festa, alcohol i drogues.

▶️ Vídeo del dia

Sense mesures de seguretat

La Guàrdia Civil va ser alertada de la presència d'una noia que havia perdut la consciència durant la festa. Els agents van activar el protocol d'emergències i van anar fins al lloc juntament amb personal sanitari de Salce. Tot i això, els infermers no van poder fer res per aquesta dona.

El cos de la noia va ser traslladat al Servei de Patologia Forense de Zamora, esperant que li facin l'autòpsia. Fonts de la Benemèrita han confirmat que el cadàver no presentava signes externs de violència. Així que, de moment, no veuen indicis de criminalitat en aquesta tràgica mort.

En aquest festival de música electrònica non-stop hi han participat més de 2.000 persones sense cap mesura de seguretat. La infraestructura no compta amb els permisos ni tampoc no hi ha un pla d'evacuació. Sense anar més lluny, no hi ha serveis sanitaris contractats per a aquest tipus d'emergències.

Qualsevol festival d'aquestes característiques ha de comptar amb un dispositiu d'emergències per a aquest tipus de situacions. Finalment, la ràpida actuació dels efectius mèdics hauria pogut canviar el curs dels esdeveniments, fent que el balanç final d'aquesta festa il·legal fos només la mort d'una persona.

Qui hi ha darrere?

El paratge de Salce és un entorn despoblat a uns quants quilòmetres de Zamora, que abans era un embassament d'aigua. Des de divendres la música no ha deixat de sonar mentre la Guàrdia Civil intentava aturar el degoteig d'assistents. Així mateix, els veïns de l'entorn protesten indignats per les molèsties ocasionades.

Imatge del lloc on s'ha celebrat la festa il·legal de Salce
Més de 2.000 persones han assistit a aquesta festa il·legal | Agencias

Els agents investiguen ara qui és darrere de la festa il·legal que ha acabat amb una persona morta. La policia va descobrir que la 'rave' havia estat convocada a través de les xarxes socials sense avís previ a les autoritats. La Delegació del Govern va seguir de prop tot el dispositiu de seguretat.

Segons la delegació, es va desplegar una gran quantitat d'agents per evitar incidents i danys contra el patrimoni natural. Els organitzadors s'enfronten ara a un delicte molt més greu, ja que podrien ser acusats per la mort d'aquesta noia. De moment, però, la policia continua treballant sobre el terreny.