Fotomuntatge d'unes flors al cementiri i de Quim Vila, l'agent dels Mossos d'Esquadra que va morir durant unes maniobres

Quim, l'agent dels Mossos d'Esquadra que va morir durant unes maniobres

Perdia la vida després de caure 30 metres en un avenc

Tots al cos de Mossos d'Esquadra, però especialment entre els seus companys d'unitat, encara no es creuen la notícia. Tant ells com la seva família i els seus amics estan esglaiats per la mort de Quim Vila.

Aquest caporal de 50 anys perdia la vida després de patir una caiguda durant unes maniobres de pràctiques de formació en espeleologia. El policia català formava part de la Unitat de Subsol dels Mossos, una unitat d'elit especialitzada en incursions a tota mena de llocs tancats per sota de la terra.

Tot va succeir aquest dilluns quan estaven duent a terme aquestes maniobres al parc natural de Sant Llorenç del Munt, dins el municipi barceloní de Matadepera. Eren dos quarts del matí, i ningú dins del cos s'esperava que pogués ocórrer un accident així en unes pràctiques totalment rutinàries.

Per motius que no han sigut revelats, Quim va patir una caiguda quan es trobava al conegut com a avenc del Club. En qüestió de segons, va precipitar-se des d'una altura d'uns 30 metres.

Va ser la resta d'agents que es trobaven a la zona els que van donar l'avís de forma interna. Malgrat que es van mobilitzar els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques, no es va poder fer res per la seva vida.

Malauradament, tan sols es va poder dur a terme el rescat del seu cadàver. D'altra banda, en tractar-se d'un accident laboral, s'ha obert una investigació per saber què va poder passar. En concret, és la Unitat d'Intervenció en Muntanya la que ha iniciat unes diligències que s'han de presentar davant del jutge.

Era un agent amb molta experiència i aficionat a l'escalada

Quim Vila era un dels agents més experimentats en la Unitat de Subsol dels Mossos d'Esquadra. Feia bastants anys que estava destinat en aquesta unitat creada l'any 1992 arran de la necessitat de tenir agents especialitzats davant l'arribada dels Jocs Olímpics.

L'agent era la parella d'una altra agent dels Mossos d'Esquadra, concretament, d'una caporala que estava destinada al complex central de la policia catalana a Sabadell.

Com dèiem, Quim era considerat tot un veterà dins d'aquest grup especialitzat de la policia catalana. A més, era una persona molt estimada pels seus companys, però també pels agents d'altres unitats amb què col·laborava.

Fora del seu treball, Quim era conegut per ser un amant de l'escalada, esport molt vinculat a la seva professió. A més a més, no dubtava a mostrar la seva faceta solidària com la seva participació en un calendari a favor de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

Missatges de condol dels cossos i les autoritats catalanes

Res més conèixer-se la notícia, s'han repetit les mostres de condol per part de les diferents autoritats. Entre elles, les del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha volgut transmetre el seu afecte a familiars, amics i companys.

Al lloc de l'accident, ràpidament s'han desplaçat els màxims responsables dels Mossos d'Esquadra. Entre ells el major, Josep Lluís Trapero, a més del director general, Pere Ferrer, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Tots han coincidit a mostrar el seu suport als familiars de Quim.

Alhora, la policia catalana ha utilitzat les xarxes socials per donar a conèixer i lamentar la trista notícia a través d'un missatge en record al seu company: «sempre estarà amb nosaltres».

És més, tant els cossos de policia local com estatal s'han sumat per mostrar el seu condol com, per exemple, la Guàrdia Civil, que donava el seu «adeu adolorit» al company mort en acte de servei.