Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Control dels Mossos d'Esquadra en una carretera

Torna a passar: Antonio, el cadàver que viatjava de copilot

Feia temps que estava malalt i va decidir fer un últim viatge per a celebrar el seu aniversari amb el seu marit

Fa uns mesos, la societat espanyola va quedar impactada per la història d'un cadàver que anava de copilot. Va ocórrer l'abril d'aquest mateix any a la frontera amb França, el mateix lloc on ara s'ha repetit. El diumenge 26 de setembre va aparèixer un altre cadàver dins d'un cotxe en circulació.

Aquell dia, un cotxe amb dos ocupants va creuar la frontera entre França i Espanya en direcció sud. Era un cotxe llogat amb matrícula francesa en el qual viatjava el conductor i la seva parella, Antonio, que estava mort, tot i que ningú se'n va adonar.

Quan van arribar a la Jonquera, en territori català, l'home que conduïa va aparcar el vehicle davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Era tard, de nit, i les instal·lacions policials estaven tancades, però es va trobar dos agents que patrullaven. Llavors va fer una confessió esgarrifosa.

Segons ha explicat, el copilot que anava amb ell al cotxe era el seu marit i estava mort. Els dos agents van activar el protocol d'actuació en aquests casos, van avisar la comitiva judicial i van mobilitzar els investigadors policials. El relat de l'home semblava veraç, i el cadàver no presentava signes de violència.

La versió del conductor

El conductor va explicar que el seu marit es trobava en la fase terminal de la malaltia que patia, i van decidir fer un últim viatge. El mort estava a punt de fer 52 anys, així que ho van fer per a celebrar el seu aniversari. Quan va morir, tornaven del celler Moët & Chandon a Épernay, més enllà de París.

L'home va morir en territori francès, tot i que encara no s'ha aclarit exactament on. El seu marit, conscient de les dificultats que implica la repatriació d'un cadàver, va decidir seguir el viatge amb el mort de copilot. Una vegada a Espanya, es va acostar a la comissaria més propera per a posar-ho en coneixement de les autoritats.

Segons va explicar el mateix conductor, i com després van comprovar els mossos, Antonio estava fent tractament en un hospital de Barcelona. Havia empitjorat molt, i davant la imminència del seu aniversari va voler fer un últim viatge. Una història d'amor que té ressò en el que va passar a l'abril.

Una història molt semblant

La història s'assembla molt a la de l'abril passat, quan un home va aparèixer mort al seient del copilot d'un cotxe a la Jonquera. Havia fet un últim viatge amb el seu marit perquè estava malalt i en estat terminal. Així doncs, sembla que aquest nou cas podria ser una imitació de l'anterior.

En aquella ocasió, la història va ser més macabra, perquè el copilot feia setmanes que era mort i la seva parella l'havia tapat amb una manta. A més, la policia el va descobrir perquè el conductor s'havia saltat un control policial. Va recórrer diversos quilòmetres en direcció contrària fins que va patir un accident.

Quan es van acostar al vehicle, els agents van notar una pudor molt forta i van comprovar que dins hi havia un cadàver en descomposició. Llavors es va obrir una investigació, tot i que es va descartar qualsevol signe de criminalitat. Pel que fa al que va succeir fa uns dies, no s'ha obert cap investigació i es dona el cas per tancat.

Una fugida macabra

L'home que va morir a l'abril era Rolf Taubenberger, de nacionalitat alemanya i parella de l'espanyol Raúl Vázquez. Rolf estava malalt de càncer, però es va escapar de l'hospital on estava ingressat per a fer un últim viatge amb la seva parella. Va morir durant el viatge, però Raúl va seguir conduint en direcció a Suïssa.

Finalment va ser descobert per les autoritats i va quedar arrestat per conducció temerària. No se li va imputar cap càrrec per la mort del seu marit, ja que es va comprovar que aquest havia mort per causes naturals. El jutge li va retirar el carnet de conduir i li va prohibir sortir del país.