Imatge d'una avioneta

Dues persones perden la vida en un accident d'avioneta a prop d'un aeròdrom a Espanya

Serien un instructor d'uns 60 anys i una alumna de poc més de 20

Tragèdia aèria aquest diumenge a Espanya. Dues persones han perdut la vida després que hagin patit un accident amb l'avioneta amb què volaven i que ha acabat estavellant-se contra el terra. El succés ha tingut lloc a les proximitats de l'aeròdrom d'Algodor, dins del terme municipal de Toledo. 

Els morts serien els dos ocupants de l'aparell, dels quals a aquestes hores es desconeixen les dades personals com la seva edat o el seu sexe, tot i que s'espera que fonts d'emergències les facilitin en les pròximes hores. El diari 'ABC' avançava que els morts serien un instructor del vol i una alumna. L'home comptaria amb uns 60 anys i la dona seria una jove que tot just superaria els 20.

Encara que tampoc s'han donat a conèixer excessives dades sobre les circumstàncies de l'accident, sí que s'ha confirmat que les restes de l'avioneta han estat localitzades en una finca coneguda com la Majazala, també dins el terme municipal de Toledo.

Les primeres informacions dels serveis d'emergència, expliquen que l'accident s'hauria produït cap a les dotze de migdia. Concretament, des del Servei d'Atenció i Coordinació a Urgències i Emergències 112 de Castella-La Manxa s'ha confirmat haver rebut una trucada avisant del sinistre a les 12.11 hores. No ha transcendit quin era l'estat de l'aparell, malgrat que tot apunta que no s'hi hauria calat foc.

Ampli dispositiu d'emergències al lloc dels fets

Com és lògic, des del número d'emergències 112 s'ha activat ràpidament els diferents cossos d'emergències perquè acudissin al lloc dels fets. Entre ells, es troba el Servei de Salut de Castella-la Manxa (SESCAM), que ha enviat a la zona un equip sanitari i un helicòpter medicalitzat. Finalment, la intervenció d'aquest últim no ha estat necessari. I és que encara que l'equip mèdic no ha trigat molts minuts a arribar a la zona on s'ha produït l'accident, els sanitaris no han pogut fer res per salvar-los la vida i només han pogut confirmar la seva defunció.

L'operatiu d'emergència també ha estat format per membres dels Bombers de Toledo i per agents de la Guàrdia Civil. A l'espera que es coneguin noves dades, serà, possiblement, aquest últim cos policial qui s'encarregui de la investigació que aclareixi els fets d'aquest tràgic accident aeri. Els bombers haurien estat els encarregats d'alliberar els cossos dels dos morts de l'avioneta, a la qual han arribat amb grans dificultats perquè la zona està enfangada.

Un mosso i un alt càrrec de Junts, morts en un altre accident d'avioneta al novembre

L'últim accident greu d'avioneta que s'havia produït a l'estat espanyol es va produir el passat mes de novembre. Concretament, va ser el passat 10 de novembre, quan es va perdre la pista a una avioneta que estava realitzant un vol de pràctiques a prop de Delta de l'Ebre. En aquella ocasió, també eren dos els ocupants de l'aparell, que volava des d'Eivissa a l'aeroport de Reus. El senyal de l'aeronau es va perdre al radar a 40 milles de la desembocadura del riu quan volaven a 6.200 peus d'altura.

Finalment, l'aparell va ser localitzat al mig de l'aigua confirmant-se el tràgic desenllaç per als seus dos ocupants. Un d'ells era Marc Francesc Estévez, de 42 anys, president de Junts per Catalunya a la localitat tarragonina de Torredembarra. L'altre era una agent dels Mossos d'Esquadra de 35 anys, David García, que en aquells moments es trobava fora de servei. Els dos eren pilots experts.