Francisco, el capellà de 64 anys que rebutjava la mascareta i les mesures i ara té Covid-19

Feligresos i treballadors ja van denunciar el sacerdot per negar-se a portar la mascareta durant la missa

Professionals sanitaris atenent un pacient amb covid-19 en una UCI de l'Hospital del Mar, en la pandèmia de coronavirus
Metges i infermers atenen un malalt de Covid-19 | ACN

Diuen que el que juga amb foc a la final s'acaba cremant. I així ha acabat passant, concretament, a la comarca del Baix Segura, al País Valencià. El sacerdot i capellà de la Diòcesi d'Oriola-Alacant, Francisco Martínez Noguera, roman aïllat a la Casa Sacerdotal d'Alacant després contagiar-se de Covid-19.

El curiós del cas és que Francisco es negava a utilitzar mascaretes des del començament de la pandèmia. Els feligresos ja havien exposat que se sentien molestos davant d'aquesta circumstància, igual que els mateixos treballadors i càrrecs eclesiàstics que no van deixar de complir de manera estricta les normes imposades per les administracions per tal d'enviar al màxim la transmissió del virus. 

Tot i les diferents advertències per la seva actitud irresponsable i contrària a la normativa, Francisco Martínez tenia molt clar que no es posaria la mascareta. I ho va complir perquè així va romandre durant tota la seva estada a la residència sacerdotal. A la residència també viuen al voltant de trenta persones i es desenvolupen amb assiduïtat reunions al Bisbat, a més de les corresponents celebracions de les misses. En una d'aquestes misses, el sacerdot va ser denunciat per diversos assistents. El xoc es va produir a la ciutat oriolana durant l'eucaristia dominical a la parròquia de la Mare de Déu del Camí.

Les autoritats policials van arribar a personar-se

La discussió va acabar amb un avís a la policia, que moments després es va personar al lloc dels fets. Efectivament, no era una exageració per part dels creients, sinó que efectivament el capellà estava oficiant la missa sense el material necessari per salvaguardar la salut de tots, com és la mascareta. Els agents, quan ho van percebre, es van dirigir al capellà per demanar-li explicacions i van ser rebuts amb formes altives per part del capellà.

Després d'això, els policies es van disposar a denunciar-lo, cosa que no va ser possible, ja que l'església se situa en el terme del municipi de Callosa de Segura, més concretament en una de les pedanies que comparteixen els dos municipis. D'aquesta manera no van poder efectuar la sanció corresponent perquè la infracció no es va produir dins de la seva demarcació. 

Sense poder fer-hi res, els policies van abandonar l'església, traslladant el que havia passat a la Policia Local de Callosa. Aquesta, però, no va poder enviar cap dotació perquè els seus efectius estaven prestant un servei urgent. La sort va permetre al capellà lliurar-se de la multa econòmica, però on la sort no l'ha acompanyat ara quan s'ha contagiat de coronavirus

Tot just fa uns dies, a la tercera setmana de gener, Francisco va contreure aquesta malaltia al brot que es va produir al Bisbat i la Casa Sacerdotal de la ciutat d'Alacant, que va arribar a produir fins a una vintena de positius i que ha infectat, amb diferents graus d'afecció, a uns quinze capellans, quatre infermers i dos treballadors. De tots ells, sis van haver de ser hospitalitzats, sent un d'ells el bisbe emèrit Rafael Palmero.

Francisco Martínez té 64 anys i no pateix cap malaltia coneguda que l'eximeixi de portar la mascareta. Persones properes a ell titllen la seva actitud de «prepotent i negacionista de la pandèmia», ja que sempre ha mostrat un absolut rebuig a l'hora de complir les directrius de les autoritats sanitàries. De fet, es va convertir en l'únic capellà que no portava posada la mascareta i quan els seus companys li preguntaven, tan sols responia que no volia posar-se-la, sense voler entrar en més detalls.

Penedit o no, probablement aquest capellà ara mateix es repensi si es posa la màscara o si torna a infringir les normes sanitàries.


Comentaris

envia el comentari